6 tips om meer water te drinken

Door De Redactie

Voldoende water drinken is voor veel mensen nog altijd een moeilijke opdracht. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 1,5 liter, dat komt overeen met ongeveer zes à acht glazen. Met deze zes eenvoudige tips lukt het je zeker!

1. Drink water bij het opstaan

De beste tip is om ‘s morgens vroeg te beginnen met water drinken. Liefst nog vóór je ontbijt. Dit vult niet alleen je maag, maar zorgt ook voor hydratatie voor je lichaam. Want tijdens het slapen heb je niets van vocht binnengekregen.

2. Voeg een gezond smaakje toe

Heb je al eens water met aardbeien, munt of citroen geprobeerd? Dat is lekker fris en geeft een uniek smaakje aan je water. Nog een lekkere combinatie is water met rozemarijn en jeneverbessen. Laat je inspireren door deze acht lekkere combinaties.

3. Drink een glas water voor elke maaltijd

Drink voor elke maaltijd en tussendoortje een glas water. Zo geraak je vast en zeker aan je dagelijkse hoeveelheid. Meer zelfs: met dit trucje eet je gegarandeerd minder. Win-win dus!

4. Kies jouw favoriete water

Elk water smaakt verschillend: zout, ijzer, wrange nasmaak… Probeer daarom in de supermarkt verschillende soorten water uit en kies jouw favoriet! Er is trouwens ook niets mis met kraantjeswater. Als je niet houdt van de subtiele kalksmaak kun je eventueel een waterfilter kopen.

5. Drink soep als vieruurtje

Pas even voor fruit, noten en yoghurt en kies voor soep! Lekker, gezond én het bestaat hoofdzakelijk uit water.

6. Zorg dat je altijd een flesje bij de hand hebt

Kies voor een iets grotere handtas waar altijd een waterflesje in past. Verplicht jezelf om dit flesje helemaal leeg te drinken als je op stap bent.

Last van een hongergevoel? Met deze tips vermijd je een grommende maag!

Partner Content