7 manieren om je honger te stillen

Door De Redactie

Als je op dieet bent, wil dit niet zeggen dat je voortdurend honger moet lijden. Als je toch last hebt van een grommende maag, doe je vaak onbewust enkele dingen verkeerd, zoals bijvoorbeeld te weinig water drinken. Met deze zeven tips blijf je gegarandeerd uit de koelkast!

1. Drink voldoende water

Veel mensen verwarren hongergevoel met een tekort aan water. Als je zin krijgt om iets te eten, kan je dus beter eerst een groot glas water drinken. Aan te raden is om elke dag minstens 1,5 liter water te drinken. Wedden dat je maag meteen minder zal grommen? Tip: doe enkele stukjes fruit of schijfjes komkommer in je water!

2. Sla je ontbijt niet over

Een tip die we niet genoeg kunnen herhalen! Je dag begint met een stevig ontbijt. Havermoutpap, een groene smoothie, volkorenbrood of muesli aangevuld met een magere yoghurt en een stuk fruit is een goede manier om je dag te beginnen! Ook een gekookt eitje is gezond en vult goed.

3. Eet op vaste tijdstippen

Probeer voor jezelf altijd te eten op vaste uren. Dit is niet alleen beter voor je metabolisme, maar het zal er ook voor zorgen dat je doorheen de dag minder snakt naar tussendoortjes.

4. Eet gezonde tussendoortjes

Fruit, yoghurt, noten, rauwe groentjes… allemaal gezonde tussendoortjes die je honger stillen. Als je ervoor kiest om rond 10.00 uur en 16.00 uur niets te eten, is de kans groot dat je ‘s middags en ‘s avonds voor het eten honger krijgt. Niet doen dus!

5. Focus je niet té veel op je dieet

Als je alleen maar denkt aan je dieet, krijg je automatisch honger. Je gaat je fixeren op dingen die je allemaal beter niet zou eten en daar straf je alleen jezelf mee. Lees een tijdschrift, poets in huis, luister naar muziek, spreek af met een vriend(in) of doe iets met de kinderen. Verleg dus je focus en probeer niet te denken aan voeding.

6. Doe aan sport

‘s Avonds een halfuurtje gaan lopen, fietsen of een lange wandeling maken is een ideale manier om je lichaam fysiek en mentaal “moe” te maken. Hierdoor gaat je maag minder vragen naar eten en zal je eerder na de inspanning geneigd zijn om veel water te drinken dan een koekje in je mond te stoppen.

7. Kruip op tijd in je bed

Als je te lang voor een televisie- of computerscherm staart, is de kans groter dan je na een tijd onbewust honger gaat krijgen. Je blijft actief en je laat je hersenen niet toe om in slaapmodus te gaan. Probeer daarom je televisie, computer en smartphone uit te zetten vanaf 10 uur ‘s avonds. Zet je jezelf een kop thee en lees een boek. Je zal niet alleen sneller in slaap vallen, maar ook veel minder stress hebben. En dit laatste moet je zeker proberen vermijden! Want stress kan de oorzaak zijn van je honger.

Zin in een gezond tussendoortje? Dit zijn onze favorieten waar je kan van genieten zonder schuldgevoel!

Partner Content