6 tips om vlotter te kunnen sporten

6 tips om vlotter te kunnen sporten
Exercise class being held in community centre.

Dat sporten goed voor ons is, dat weten we. Maar waarom is het soms zo zwaar? Wij geven je alvast 6 tips om de pijn wat te verzachten en de workout vlotter te laten verlopen!

1. Drink koffie

Je dagelijkse kop koffie heeft je meer te bieden dan alleen dat opkikkertje in de namiddag. Het zorgt er namelijk ook voor dat fysieke inspanningen minder zwaar aanvoelen. Uit een studie van het vakblad Appetite blijkt dat wielrenners die een uur op voorhand een kopje koffie dronken, de fietstocht minder zwaar vonden dan hun collega’s die dat niet deden.

2. Kijk recht voor je

Toegegeven, het is fijn om in een mooie omgeving te gaan wandelen, joggen of fietsen. Maar wist je dat wandelaars die recht voor zich uitkijken, denken dat de eindmeet 28 procent dichterbij is en daardoor ook 23 procent sneller wandelen? Hou je blik dus zo eng mogelijk als je het zwaar krijgt!

3. Sport samen

Goed nieuws! Niet alleen is samen sporten veel leuker, bovendien zorgt het ervoor dat je meer fysieke inspanning kunt verdragen. Wanneer je in groep sport maak je namelijk twee keer zo veel endorfines aan (beter bekend als het gelukshormoon).

4. Kijk in de spiegel

Neen, die spiegels in de fitnesszaal zijn er niet om ijdelheid te promoten. Als je naar jezelf kijkt tijdens het sporten, hou je een beter tempo aan en voelt het net iets makkelijker dan wanneer je naar andere dingen kijkt zoals een fitnessposter of een saaie muur.

5. Luister muziek

Het is sowieso leuker wanneer je favoriete muziek opstaat, maar studies wijzen nu ook uit dat sporten minder als een zware inspanning ervaren wordt als je muziek luistert. Niet alleen kun je langer blijven doorgaan, bovendien zorgt het ervoor dat je geconcentreerder sport. Begin die playlist al maar samen te stellen!

6. Ga anders denken over je workout

Dé oplossing om de moeilijke momenten te overwinnen? Gewoon anders nadenken over je workout. In plaats van te denken dat het zwaar aanvoelt, moet je jezelf proberen te overtuigen dat dit het gevoel is van een veranderend lichaam. Makkelijker gezegd dan gedaan, wel.

Bron: www.knack.be

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)