627573777

7 sport-apps om uit te proberen

Er bestaan tegenwoordig zoveel apps die je helpen en motiveren om te sporten, dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom geven wij je alvast 7 apps die zeker de moeite waard zijn om uit te proberen, van hardlopen tot yoga. Bovendien zijn ze ook nog eens allemaal gratis!

 

1. Moves

Geen grote sporter, maar wil je toch in de gaten houden hoeveel je beweegt op een dag? Dan is Moves een echte aanrader voor jou! De app houdt bij wanneer je wandelt, loopt, de auto neemt en vat alles handig samen op het startscherm. iPhone-gebruikers kunnen daarnaast ook zien hoeveel calorieën ze op een dag verbranden.

 

Download Moves voor Android of voor iPhone

 

2. Daily Yoga

Daily Yoga biedt de gebruiker 50 lessen aan en legt meer dan 300 houdingen uit, zowel voor de beginner als de gevorderde. Is het wat te makkelijk voor jou? Kies dan gewoon een hoger niveau. Bovendien duren de lessen nooit meer dan 30 minuten, waardoor het zelfs ideaal is voor iedereen met een drukke agenda.

 

Download Daily Yoga voor Android of voor iPhone 

 

 3Human

Je zou per dag minstens 30 minuten moeten bewegen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Human helpt je in het oog te houden hoeveel minuten je al bewogen hebt op een dag. Bovendien motiveert de app je via allerlei pushmeldingen om verder te doen en feliciteert hij je als je goed bezig bent!

 

Download Human voor iPhone 

 

4. Strava

De populaire app Strava is vooral geschikt voor mensen die graag wielrennen of lopen. En omdat de app klassementen bijhoudt, kun je de competitie aangaan met zowel je vrienden als met vreemden. Strava houdt daarnaast ook allerlei statistieken en gegevens voor jou bij, waardoor je je eigen prestaties in het oog kunt houden en extra gemotiveerd wordt!

 

Download Strava voor Android of voor iPhone 

 

5. Swork it

Deze fitness-app verspilt geen tijd! Geef aan wat je wilt bereiken en hoe je dat wilt bereiken en begin aan de oefeningen. Wil je gewicht verliezen dankzij cardio? Geen probleem. Wil je een sixpack dankzij krachttraining? In orde. En omdat iedere workout steeds anders is, ga je je nooit vervelen!

 Download Swork it voor Android of voor iPhone 

 

6. 7-minute-workout

Heb je het druk? Geen probleem, deze app neemt maar 7 minuutjes van je tijd in beslag. Vergis je niet, die 7 minuutjes zijn genoeg om een conditie op te bouwen Hoe werkt het? 12 intensieve oefeningen worden afgewisseld met korte pauzemomenten. “Geen tijd” is alvast geen excuus meer om niet te moeten sporten!

 

Download 7-minute-workout voor Android of voor iPhone 

 

7. Fitstar

Een personal trainer in app-vorm, dat is wat Fitstar wilt zijn. Het fijne aan Fitstar is dat je nadien feedback kunt geven op de video’s. Wat vond je van de oefening? Was het te zwaar of juist te makkelijk? Op die manier past Fitstar de oefeningen aan jou aan.

 

Download Fitstar voor iPhone

 

 Beeld: shutterstock 

Partner Content