8 voordelen van aquafitness

Door De Redactie

Met dit zalige zomerweertje kan een duik in het water nooit kwaad. Wil je meteen ook nog wat werken aan je conditie? Dan is aquafitness zeker iets voor jou!

1. Helemaal één worden met jezelf

Door in het water te springen zal je jezelf al een stuk minder gestresst voelen. Bovendien wordt je ademhaling trager en dieper. Door je te concentreren op de oefeningen zorgt ervoor dat je een mentaal helemaal kan relaxen.

2. De wet van de zwaartekracht

Heel wat bewegingen worden onder water een stuk makkelijker omdat je "gewichtslozer" wordt. Bij andere oefeningen zal het water dan weer weerwerk bieden, maar aquafitness is goed voor jouw spieren en je hart!

3. Bye bye cellulite

Onder water verbruikt je lichaam meer energie én calorieën. De oefeningen van het aquafitness zorgen ervoor dat je gewicht verliest en meteen werkt aan een beter figuur. Ook cellulite wordt hardhandig aangepakt door deze oefeningen.

4. Stalen buikspieren

De buikspieroefeningen die deel uitmaken van het aquafitness zijn erop gericht om je buik sterk te verstevigen. Door het juist in-en uitademen tijdens de oefening wordt dit effect alleen maar benadrukt.

5. Geen zware benen meer

De temperatuur en de druk in het water stimuleren de bloedcirculatie. Zware benen zijn dus niet van tel tijdens een rondje aquafitness!

6. Een mooi lijntje

Door aan aquafitness te doen ga je heel wat souplesse bijkrijgen. En omdat je spieren onder water beter weerstand kunnen bieden aan vermoeidheid, kan je een stuk langer oefeningen uitvoeren waardoor je na verloop van tijd een strakker lijntje krijgt.

7. Alles op z'n tijd

Heel wat therapeuten gebruiken aquafitness tijdens revalidaties. Iedereen kan op z'n eigen tempo werken en kan oefeningen uitvoeren die boven het water niet zouden lukken.

8. Laat je baby meegenieten

Zelfs als je zwanger bent, kan je volop aan aquafitness doen. De (buikspier)oefeningen dienen natuurlijk aangepast te worden aan je toestand, maar het zal je heerlijk doen relaxen.

Laat je inspireren:


 

Partner Content