Lump sugar - studio shot --- Image by © moodboard/Corbis

Actie! Ontmasker die verborgen suikers

Door De Redactie

Suiker is in opspraak. Het zou de oorzaak zijn van allerlei ziekten. Vergif, zeggen sommigen. Niets van aan, zeggen anderen. Met deze tips ontmasker jij alvast die verborgen suikers.

  • Bekijk de ingrediëntenlijst: hoe hoger suiker staat, hoe meer er in zit. Als bij de hoofdingrediënten het percentage vermeld staat, kun je zelf inschatten hoe groot het aandeel suiker is.
  • Let op chemische namen voor suiker (zoals sacharose, lactose, glucose, galactose, fructose, dextrose en maltrose) en op ‘schuilnamen’ (zoals agavesiroop, honing, stroop, isoglucose en maltodextrine).
  • De voedingswaardetabel vermeldt ‘koolhydraten, waarvan suikers’. Staat suiker niet in de ingrediëntenlijst en wél hier, dan gaat het om natuurlijke suikers.
  • Reken om naar suikerklontjes: 1 klein klontje zonder groefje weegt zo’n 4 gram.

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."