Afvallen? Pas je eettijden aan!

Afvallen? Pas je eettijden aan!

Is één van je goede voornemens om een kilootje af te vallen? Een streng dieet en strikt trainingsschema is niet meteen nodig: je eettijden aanpassen kan al een groot verschil maken.

Dat bewijst een onderzoek aan de Universiteit van Surrey. Het aanpassen van je eettijden kan ervoor zorgen dat je maar liefst twee keer zoveel lichaamsvet kwijtspeelt!

Hoezo?

Het onderzoeksteam volgde een groep mannen en vrouwen gedurende tien weken. De helft van de groep nam ontbijt en dineerde zo’n anderhalf uur vroeger dan normaal, de andere helft hield zijn normale eettijden aan. In de hele groep veranderde niks aan het eetpatroon, maar na het avondeten werd wel niet meer gesnoept.

Minder honger

Na afloop van het onderzoek bleek dat degenen die hun eettijden hadden aangepast, uiteindelijk minder aten omdat ze minder honger hadden en dus ook minder naar (ongezonde) tussendoortjes grepen. Zo vielen ze op korte tijd ettelijke kilo’s af!

Eettijden veranderen

Diëtiste Samanta Cassetty die meewerkte aan het onderzoek, zegt dat het alleszins geen kwaad kan om af en toe je eettijden te veranderen. Vooral ‘s avonds is dit een goed idee. “Je moet je lichaam de kans geven je eten te verteren voor het slapengaan. Op die manier zorg je ervoor dat je beter slaapt en je gewicht onder controle houdt.”

Licht avondmaal

Haar motto is dus: “Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar.” Start je dag met een stevig ontbijt en als je kan, neem je best je hoofdmaaltijd ‘s middags. Zo krijg je gedurende de dag minder honger en zul je ook minder snel beginnen snoepen. ‘s Avonds zul je ook sneller verzadigd zijn, waardoor een lichte maaltijd voldoende is. De moeite waard om eens uit te proberen!

Bron: Margriet.nl – Beeld: iStock

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)