Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Alarmerend onderzoek: weet jij wél hoe je eerste hulp moet toepassen?

We schatten onze kennis van eerste hulp niet altijd juist in. Dat blijkt uit een onderzoek van Rode Kruis-Vlaanderen. In noodsituaties weten we dikwijls niet hoe we correct moeten handelen, wat al snel het verschil maakt tussen leven en dood!

Dringend tijd voor een heropfrissing

Het Rode Kruis onderzocht bij 7000 Belgen hun kennis over eerste hulp. En wat bleek? 8 op de 10 Belgen dacht dat ze wisten hoe te reageren in noodsituaties, maar handelden toch niet juist.

Enkele dagen geleden nog ontstond er een klein relletje toen in de soapserie Thuis een reanimatie werd uitgevoerd op een matras. “Dat is gewoon fout, en heeft weinig zin”, vertelde woordvoerder van het Rode Kruis An Luyten in het VRT Nieuws.

Wat kan jij doen?

94% van de Belgen geeft aan dat een cursus ‘Eerste Hulp’ verplicht zou moeten zijn. Een cursus volgen, is alvast het eerste wat je kunt doen om effectief juiste hulp te bieden. Bekijk hier waar je een cursus in je buurt kunt volgen.

Op de website van het Rode Kruis kun je ook hulptips voor diverse noodsituaties checken. Je doet er altijd goed aan om deze alvast even door te nemen.

Bron: Rode Kruis Vlaanderen – Beeld: Getty Images