Back to basics: boterhammen als lunch
We kunnen 3 tips aan jullie meegeven zodat jullie gegarandeerd de lekkerste boterhammetjes zullen hebben:
- Het lekkerste brood
Brood blijft het langst zacht en mals in een plastieken zak, die je dan in de broodtrommel legt. Let wel, ook de korsten worden dan zachter. Eet je liever krokante korsten? Bewaar de boterhammen dan in een papieren broodzak in de trommel. Zorg ook voor een frisse, schone brooddoos, dus zonder kruimels en condens.
- Voorbereiding is alles
Maak ’s avonds de lunch al klaar en bewaar hem in de koelkast. Zo heb je meer tijd om creatief uit de hoek te komen. Als je niet meteen een goed idee hebt kan je altijd eens een Japanse bento opzoeken. Je kan dan ’s avonds je boterhammen in de vriezer leggen en ze er ’s morgens uithalen. Zo zijn ze tegen de middag ontdooid en nog steeds koel en lekker zacht.
- Speciale brooddozen
Tegenwoordig vind je brooddozen met passende ijszakjes. Die stop je onderaan of bovenaan in de brooddoos. Handige alternatieven zijn een gekoeld of diepgevroren brikje drank of koelelementen die je rond de brooddoos bindt.