Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Back to basics: boterhammen als lunch

Door De Redactie

‘s Middags boterhammen eten is iets wat veel mensen doen. Maar hoe houden we die het beste vers? Geen zorgen, Libelle geeft advies!

We kunnen 3 tips aan jullie meegeven zodat jullie gegarandeerd de lekkerste boterhammetjes zullen hebben:

  • Het lekkerste brood

Brood blijft het langst zacht en mals in een plastieken zak, die je dan in de broodtrommel legt. Let wel, ook de korsten worden dan zachter. Eet je liever krokante korsten? Bewaar de boterhammen dan in een papieren broodzak in de trommel. Zorg ook voor een frisse, schone brooddoos, dus zonder kruimels en condens.

  • Voorbereiding is alles

Maak ‘s avonds de lunch al klaar en bewaar hem in de koelkast. Zo heb je meer tijd om creatief uit de hoek te komen. Als je niet meteen een goed idee hebt kan je altijd eens een Japanse bento opzoeken. Je kan dan ‘s avonds je boterhammen in de vriezer leggen en ze er ‘s morgens uithalen. Zo zijn ze tegen de middag ontdooid en nog steeds koel en lekker zacht.

  • Speciale brooddozen

Tegenwoordig vind je brooddozen met passende ijszakjes. Die stop je onderaan of bovenaan in de brooddoos. Handige alternatieven zijn een gekoeld of diepgevroren brikje drank of koelelementen die je rond de brooddoos bindt.

Partner Content