Betere sanitaire hygiëne voor kwetsbare kinderen

Door De Redactie

SOS Kinderdorpen en Moltonel slaan de handen in elkaar om een sensibiliseringsproject rond sanitaire hygiëne te ondersteunen voor de SOS Kinderdorpen in Afrika.

In 2010 sloegen beide partijen al een keer de handen in elkaar voor een [LINK_TEXT id=1], wat meteen een schot in de roos was. Dankzij de campagne werden in een basisschool in Kinshasa sanitaire voorzieningen geïnstalleerd, waardoor men toegang kreeg tot drinkbaar water en toiletten. En daarom pakken SOS Kinderdorpen en Moltonel nu opnieuw uit met een samenwerking.

Overal ter wereld worden miljoenen mensen ziek door slechte hygiënische gewoonten. Kinderen zijn vatbaarder voor ziekten die te wijten zijn aan onvoldoende sanitaire hygiëne. Een belangrijk rechtstreeks gevolg van een gebrekkige hygiëne is diarree, één van de dodelijkste ziekten ter wereld. Elk jaar sterven er zo'n 5.000 kinderen aan de gevolgen van diarree. In ontwikkelingslanden krijgen kinderen 4 tot 5 diarree-aanvallen per dag. Deze aanvallen zijn niet altijd dodelijk, maar ze kunnen wel rampzalige gevolgen hebben zowel op fysiek als op mentaal vlak. Door hun verzwakt immuniteitssysteem zijn de kids ontzettend kwetsbaar voor andere ziekten.

Per aangekocht pak Moltonel-toiletpapier stort het merk een bedrag door aan SOS Kinderdorpen als financiële ondersteuning van hun programma's. Zo helpt elk pak toiletpapier bij de sensibilisering van het belang van goede hygiëne.

Meer info: www.moltonel-sos.be

Partner Content