choco guilty pleasure weight watchers

Choco is populairste guilty pleasure van Vlamingen in 2016

Door De Redactie

Choco was de populairste guilty pleasure van de Vlaming in 2016. Dat blijkt uit data op basis van Weight Watchers’ online zoekfunctie op de ledensite en de app met scanfunctie.

Zoete guilty pleasure

Weight Watchers onderzocht welke ingrediënten het meest gezocht werden op hun ledensite en de app met scanfunctie. Chocopasta prijkt in de top drie met meest gezochte voedingsmiddelen, gevolgd door magere yoghurt en jonge kaas. Dit ligt helemaal in lijn met waar Weight Watchers voor staat: “Er is niets mis met guilty pleasures. Het is namelijk net belangrijk dat je gezonde levensstijl leefbaar is, en dus goed vol te houden en makkelijk inpasbaar in je leven. Het idee dat je alleen maar beschuiten en komkommer mag eten als je voor een gezonde levensstijl wil gaan, is voorbijgestreefd” , aldus Sabine De Prest, woordvoerster van Weight Watchers.

Dit aten we massaal in 2016

De guilty top drie van de Vlamingen bestaat uit chocopasta, Cola Zero en karamelwafels. Uit de uitgebreide data-analyse van Weight Watchers bleek magere yoghurt het populairste voedingsmiddel van 2016 te zijn. De top drie met populairste dranken wordt gevolgd door Cola Zero, met magere melk op twee en ongezoete amandelmelk op drie. “We merken dat plantaardige dranken, zoals ongezoete amandelmelk, de laatste tijd aan populariteit winnen” , zegt Nicky Somers, diëtiste bij Weight Watchers.

Bron: Weight Watchers

Lees ook: 

Partner Content