Foodbox Weight Watchers

Uitgetest: de Foodbox van Weight Watchers

Door Sanne De Lee

Kant-en-klare, aan huis geleverde foodboxen met recepten en ingrediënten zijn aan een opmars bezig, en ook  Weight Watchers lanceerde onlangs een eigen versie. Komt als geroepen, na alle kerst- en nieuwjaarsoverdaad! Redactrice Sanne maakt alvast werk van haar goede voornemens en testte de nieuwe Foodbox van Weight Watchers uit.

 

Eerste indruk: veelbelovend

Zelf ben ik niet bekend met het SmartPoints-systeem van Weight Watchers, maar ik kook wél graag gezond en probeer elke week nieuwe dingen uit. De recepten die bij mijn -netjes op tijd geleverde- Foodbox zitten, zien er alvast veelbelovend uit: rundsburgers met fetakaas en tomatensaus (hmm!), schelvisfilet met courgette en verse basilicum (yum!), een kipstoofpotje met spruitjes en bulgur (laat maar komen!)  en koteletten met geroosterde aardappelen en salsa. Bij elk recept zie je welke ingrediënten zijn meegeleverd en wat je eventueel zelf in huis moet hebben (basisdingen als olie en kruiden). Ook de SmartPoints-waarde staat erbij vermeld. Volg je het Weight Watchers-programma, dan ben je zeker dat de maaltijden netjes binnen je dagtotaal passen. Volg je het programma niet, dan maak je in elk geval een evenwichtige, gezonde maaltijd klaar. Hoe dan ook hoef je dankzij de Foodbox niet na te denken over het weekmenu of naar de winkel te hollen: een plus voor iedereen, lijkt me!

 

Het verdict

De burgers zijn een schot in de roos. Een eenvoudig, puur tomatensausje en zelfgemaakte hamburgers met fetakaas, en dat allemaal in minder dan een half uur tijd. Zo zie je maar dat vers koken heus niet lang hoeft te duren. Ook de vis vonden mijn vriend en ik geslaagd. Vooral de combinatie van de warme ovengroenten met frisse komkommer was vernieuwend. Dat ga ik zeker onthouden. Over de kip met spruitjes was ik minder enthousiast, terwijl het de favoriet van m’n vriend was. Tja, smaken verschillen nu eenmaal. Een ongepland etentje gooide roet in de koteletten met aardappelen en salsa. Maar gelukkig is de diepvriezer er nog: dit recept houden we dus te goed.

Vis uit de oven
Vis uit de oven met komkommer

Aan het eind van de week zijn we het er in elk geval over eens: de gerechten zijn makkelijk én snel klaar. De porties zijn ook ruim voldoende. Het grootste pluspunt aan deze Foodbox vind ik dat alles supervers is en dat je gegarandeerd gezond en licht eet, zonder dat het aanvoelt als ‘dieetkost’.

 

Praktisch:

Voor 2 of 4 personen
4 menu’s voor 4 dagen
Op maandagavond geleverd vanaf 17u
69,75 €/week voor 2 personen; 89,75 €/week voor 4 personen
Bestellen kan via: www.weightwatchers.com/be/nl/foodbox

 

Op zoek naar nog meer manieren om die feestkilo’s kwijt te spelen?

 

Partner Content