Empty cutting board surrounded by chocolate and sweet ingredients

Chocolade eten: een boost voor je hersenen?

Eindelijk een goed excuus om elke dag (pure) chocolade te eten? Volgens een nieuw onderzoek zou chocolade eten onze hersenen fris en monter houden. 

Slimmer genieten?

Ok, het is misschien wat kort door de bocht, maar chocolade eten heeft wel degelijk z’n voordelen: het is niet alleen overheerlijk, het wakkert ook endorfines aan (gelukshormoon) én het zou het volgende doen:

De universiteit van L’Aquila in Italië publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat de lekkernij toch geen zo’n zoete zonde blijkt. Het bevat stoffen die erg voordelig zijn voor voor je hersenen zoals antioxidanten en ijzer. Dit zou je concentratievermogen, je geheugen en je verbaal vermogen stimuleren.

Senioren met een verhoogd risico op dementie halen de grootste voordelen uit het eten van pure chocolade,” zeggen de onderzoekers van de Italiaanse universiteit. Wanneer ze regelmatig het goedje eten, ondervinden hun vitale denkprocessen op lange termijn voordelen.

Wanneer jongvolwassenen die regelmatig chocolade eten deelnemen aan cognitieve tests, presteren ook zij beter dan mensen die nooit pure chocolade eten.

Het is misschien geen goed idee om elk gezond tussendoortje te vervangen door chocolade, maar hé, af en toe kan het dus geen kwaad!

Proeven?

Bron: Goodhousekeeping.com

Lees ook:

VIDEO: Deze heerlijke pannenkoeken maak je met chocolademelk
Zelf zoutdeeg maken? Het recept vind je hier
Rijzende Vlaamse ster: de zoete aardappel

Partner Content