De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Dagen zonder vlees: wat is tofu?

Door De Redactie

In je tweede week van ‘Dagen Zonder Vlees’ heb je tofu wellicht al ontdekt. Het is een van de populairste vleesvervangers. Maar: wat is tofu eigenlijk?

Tofu telt eigenlijk maar twee ingrediënten: sojabonen en zout. Van de bonen maak je sojamelk, die je samen met het zout kookt. Als je al het water uit het mengsel perst, kan je het tot een blok tofu kneden.

Door het simpele recept is tofu op zich redelijk smaakloos. Daarom wordt het meestal gemarineerd voor het gebakken wordt.

Je hebt harde en zachte tofu. De harde is rijker aan calcium, eiwitten en vetten en kun je bakken. De zachte variant kun je gemakkelijker verkruimelen en met andere ingrediënten mengen als je er bijvoorbeeld een mousse van wilt maken.

De populaire vleesvervanger bevat ook veel magnesium, ijzer en vitamine B. Dat is bijvoorbeeld goed voor je spijsvertering en geeft je meer energie. Daarnaast zitten alle essentiële aminozuren erin.

Partner Content