Loving mature couple lying in hammock at park

De beste seks heb je op deze leeftijd

Algemeen geldt dat je seksleven slabakt naarmate je ouder wordt. Toch wijst een nieuw onderzoek uit dat je op latere leeftijd de beste seks van je leven hebt.

Je lichaam verandert wanneer je een jaartje ouder wordt. Je komt in de menopauze en je kunt last krijgen van een droge vagina en een dunnere of stuggere vaginawand. Ook die vervelende hormoonschommelingen kunnen opspelen. Allemaal factoren die je seksleven geen goed doen.

Toch blijkt uit interviews met 40 vrouwen tussen de 45 en de 60 jaar dat vrouwen meer tevreden zijn met hun seksleven op middelbare leeftijd, ondanks het feit dat de frequentie is afgenomen.

Weten wat je wil

Waarom? Op latere leeftijd zijn vrouwen zich meer bewust van hun lichaam. Ze omarmen hun troeven, maar hebben -met het ouder worden- ook hun mindere kanten aanvaard. Dat maakt dat ze zich beter in hun voelen en beter weten wat ze willen. Ze durven bijgevolg ook hun wensen beter uiten.

Geen ratrace meer

Daarnaast is er nog een belangrijke factor: een druk gezinsleven met (kleine) kinderen. Uit het onderzoek bleek ook dat vrouwen een verminderd seksleven eerder gaan wijten aan het gezinsleven en stress op het werk dan aan de menopauze. Wanneer je jonger bent, zit je in één grote ratrace: een carrière in volle bloei, een huis in opbouw, (kleine) kinderen die veel zorg vragen, … Op latere leeftijd ben je die fase voorbij en ervaar je doorgaans meer rust.

Kwaliteit boven kwantiteit

Nog een belangrijke conclusie uit het onderzoek: naarmate je ouder wordt, leg je meer de nadruk op het emotionele en intieme aspect van seks. Algemeen mogen we dus stellen dat de kwaliteit van seks alleen maar beter wordt met de jaren, ondanks het feit dat de kwantiteit afneemt.

Bron: Libelle.nl

Lees ook:

Partner Content