Human hands cooking vegetables salad in kitchen; Shutterstock ID 81678091

De dieettips van onze Libelle-redactie

Door De Redactie

Onze ‘Goed in je vel met Libelle’-facebookgroep doet het uitstekend! De redactie wil nog een hart onder de riem steken met eigen ervaringen over diëten en gezond leven. We kennen de struikelblokken, verleidingen en dipjes maar al te goed. Hier zijn enkele van onze dieettips aan jullie!

Alex, digital editor

“Elke dag 45 minuten cardio-oefeningen op een hometrainer of moonwalker. Daarnaast voldoende buikspieroefeningen doen. Zo verlies je niet alleen snel gewicht, maar krijg je ook een strakker lichaam. Win-win voor mij! En een nog héél belangrijke tip: blijf van het eerste snoepje! Zodra je begint met één snoepje of chips, kun je er niet meer afblijven. In het begin ‘neen’ zeggen is dus echt belangrijk.”

Marie, data & content strategist

“De moeilijkste afstand is van je zetel tot aan de deur. Klinkt cliché, maar is voor mij absoluut waar. Het is dus belangrijk om in jezelf te blijven geloven en gemotiveerd te blijven om gezond te eten en sporten. Het is een berg die ik altijd moet overwinnen. Een andere tip die ik graag wil meegeven is mijn ultiem tussendoortje: een hardgekookt ei! Lekker, makkelijk om mee te nemen naar je werk en het vult goed!”

Rani, webredactrice

“Voor elke maaltijd drink ik een glas water. Zo heb ik minder honger en ga ik mezelf niet volproppen tijdens het middag- of avondmaal. Soms durf ik mijn hongergevoel verwarren met dorst. Als ik een goestingske krijg doorheen de dag zal ik dus ook eerder naar een glas water grijpen dan naar koekjes of chips.”

Els, lay-out

“Ik hanteer al een paar jaar het ‘sober-in-de-week’ en ‘uitbundig-in-het-weekend-principe’. Concreet komt het erop neer dat ik in de week als hoofdmaaltijd alleen salades eet, met zo weinig mogelijk koolhydraten en tussendoortjes. En in het weekend gun ik mezelf dan echt wel wat verwennerij. Dat zorgt ervoor dat ik in het weekend vaak een kilootje bijkom, maar die gaat er in de week weer af, dus zo blijf ik netjes op gewicht. Daarnaast ga ik ook drie keer per week gaan lopen…”

Carine, reportageteam

“Ik haal geen snoep, koekjes… meer in huis. Of zo weinig mogelijk toch, alleen voor mijn huisgenoten, en buiten mijn zicht. En ik neem tomaatjes, stukjes komkommer en dergelijke mee naar het werk, als tussendoortje en voor de knabbelgoesting overdag.”

Julie, webredactrice

“Mijn tip? De hele dag door veel groene thee drinken, zonder suiker of honing natuurlijk! Ik drink gemakkelijk zes koppen groene thee per dag. Het stilt niet alleen mijn hongergevoel, maar ik voel mij er ook beter bij. Het is ook een goede vervanger voor koffie, aangezien er minder cafeïne inzit. Daarnaast probeer ik mezelf te verplichten om elke dag minstens één uur te gaan wandelen. Futloos in de zetel zitten, is tijdens een dieet geen optie.”

Yasmine, webredactrice

“Géén tussendoortjes eten! Voor mijn lichaam werkt het beter om te passen voor zoete lekkernijen doorheen de dag. Ik eet een ontbijt, middag- en avondmaal. Een goede portie, aangevuld met fruit of iets zoets. Ik eet dus in feite mijn tussendoortje tijdens de maaltijd. Tijdens een dieet werkt dit echt voor mij.”

Astrid, stagiaire Libelle website

“Toen ik een streng dieet volgde, moest ik voor elke maaltijd een halve liter water drinken. Daar ben ik nu mee gestopt. Maar ik doe het nog elke dag tijdens mijn ontbijt. Zo’n hoeveelheid water vult me onmiddellijk en is ontzettend hydraterend en goed voor mijn huid.”

Natalie, Planner Foodlab

“Voor mij werkt het om op een klein bordje te eten (dat schep ik dan wel goed vol). Het geeft je visueel (onbewust) het gevoel dat je veel kan eten, terwijl er eigenlijk net genoeg op je bord ligt.”

Sanne, beauty en lifestyle journalist

 “Ik heb eigenlijk nog nooit een specifiek dieet gevolgd, maar voor het behouden van mijn huidig figuur eet ik bijvoorbeeld nooit meer salades (americain, tonijn…) en kaas op mijn boterhammen. Ik kies voor humus, tzatziki of geplette avocado. Alle kleine beetjes helpen!”

 Wil jij graag goed in je vel zitten en heb je nog vragen, tips en ideeën? Wees dan meer dan welkom in onze facebookgroep: ‘Goed in je vel met Libelle’. Tot dan!

 

 

 

Partner Content