Wat draag je onder doorschijnende kleren?

Wat draag je onder doorschijnende kleren?
Getty Images

Als we de zomer vieren, dan halen we onze mooiste bloesjes en jurken uit de kast. Soms schijnen die een beetje door, maar dat is met deze tips geen enkel probleem. Dít draag je onder doorschijnende kleren!

5x tips bij doorzichtige kleding

Onder een doorschijnend bloesje draag je best iets wat je bovenlichaam mooi en strak uitlijnt. Het is belangrijk dat het onderstuk dicht bij je lichaam aanleunt en niet te veel naden of details heeft. En wat te doen met de kleur of het model? Lees snel onze tips!

1. Daglicht

Er zijn verschillende soorten doorzichtigheid. Pas daarom altijd het kledingstuk en bekijk de outfit in daglicht. Zo kun je testen hoe doorzichtig de kleding is en of je je er comfortabel in voelt.

2. Model

Ook het materiaal en het model kunnen invloed hebben op de doorzichtigheid. Kies niet voor te dunne materialen, want die zijn nogal riskant. Weet daarnaast dat egale stoffen transparanter zijn dan printjes en dat strakke kleding erg onthullend is.

3. Kleur

Dezelfde kleur dragen valt niet op onder een doorschijnend kledingstuk. Zo zit je dus altijd goed. Huidskleur kun je gebruiken bij een bloesje dat zelf al een felle kleur heeft.

4. Combinatie

Durf je geen topje te dragen dat geheel transparant is? Kies dan voor een combinatie van een doorzichtige stof met een niet-doorzichtige stof.

5. Ondergoed

Het is erg belangrijk om het juiste ondergoed onder doorschijnende kleren te dragen. Kies daarom best voor huidkleurig ondergoed dat je niet ziet zitten onder je kleding. Let niet alleen op de kleur van je lingerie, maar ook op de soort. Draag naadloos, effen ondergoed dat niet té hard opvalt.

4x kleding onder je kleding

1 Onderjurk

Perfect voor onder een doorzichtige jurk. Kies ofwel een kleur die bij je eigen huidskleur aanleunt, of voor een tint die terugkomt in je jurk (Triumph, € 34,95).

2 Bodysuit

Als je jurkje meer laat zien dan je lief is, dan is een eenvoudige bodysuit een goed idee (Hunkemöller, € 37,99).

3 Topje met kant

Schijnt je blouse door en mag je topje eronder best wel gezien worden? Ga dan voor een exemplaar met kant in dezelfde kleur als je bloesje (Pieces, € 19,99).

4 Naadloos ondergoed

Een naadloze behatop en slipje zijn basics die je in je kast moet hebben. Bijzonder handig onder heel wat outfits, maar vooral onder doorschijnende kleren. Kies een kleur die zo dicht mogelijk bij je huidskleur ligt (Sloggi, € 39,99 voor de bralette en € 14,99 voor de slip).

Meer moois voor in de zomer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)