Deze alcoholische drankjes zijn slecht voor je huid

Door Celine Werner

Hogere temperaturen? Dat betekent terrasjesweer! En tijdens zulke warme dagen vinden mensen bijna dagelijks een excuus om het glas te heffen, ook al weten we dat alcoholische drankjes niet altijd even goed zijn voor de gezondheid. Maar ook voor je huid zijn ze geen goed nieuws. 

Een aanslag op de huid en lever

De natuurgeneeskundige arts dr. Isabel Sharkar, stipt aan dat ze niet alleen een aanslag op je lever, maar ook op je huid plegen. Dit zijn een paar symptomen die je dan mogelijk zult ondervinden:

  • Vlekkerige, rode huid.
  • Een toename van vrije radicalen: dat zijn kleine reactieve atomen die in ons lichaam voorkomen.
  • Een droge huid.

Van minst schadelijk naar schadelijkst

Heldere gedistilleerde drank (wodka, gin, tequila)

Heldere alcoholische dranken bevatten de minste toevoegingen en bewegen zich het snelst door je lichaam waardoor ze vlotter je lijf verlaten. De hoge alcoholwaarde is natuurlijk wel niet goed voor de lever.

Whiskey en rum

Whiskey en rum zijn heldere likeuren en hebben dus ook geen toevoegingen, maar wel congeners: een substantie die ontstaat tijdens het fermentatieproces van alcohol. Die substantie zal jou de ergste kater van je leven geven, en je huid zal er ook sneller door verouderen. Twee keer nadenken dus, voor je aan dat glaasje whiskey nipt.

Bier

Dit drankje is slecht voor je huid omwille van één grote reden: bier bevat zout! “Ober, kan ik misschien gewoon een watertje krijgen?”

Witte wijn

Witte wijn bevat naast zout ook nog eens suiker, dus een zeer slechte combinatie voor dat velletje van jou. Het resultaat: een pafferig gezicht!


giphy.com 

Cocktails

De hoeveelheid suiker in cocktails kan helaas leiden tot ontstekingen. Daarnaast kun je ook last krijgen van de zogenaamde suiker-kater: een doffe, fletse huid en bloeddoorlopen ogen. De cocktail die je zéker moet vermijden? De Margarita: omwille van de combinatie van suiker en zout is deze een grote nee-nee.

Rode wijn

Ben je écht gek op rode wijn? Dan hebben we minder goed nieuws, want jouw huid zal slecht reageren op het drankje, en zeker als je de huidaandoening rosacea hebt. Je lever en nieren moeten namelijk harder werken om het te verwerken, omdat het ongefilterd is. Ook de kans op een rode en vlekkerige huid is hier het grootst.

Bron: libelle.nl – Beeld: gettyimages.be 

Ook interessant:

Partner Content