Een mannengeur doet vrouwen meer alcohol drinken

Door Celine Werner

Staat er een avondje uit met je partner op het programma? Dan zul je hoogstwaarschijnlijk meer glaasjes alcohol naar binnenwerken als je lief of man niet zuinig omspringt met zijn eau de cologne. Hier is waarom! 

Vruchtbare fase

Dat vrouwen een geur afgeven wanneer ze in een vruchtbare fase zitten, en mannen hierdoor meer alcohol gaan drinken, wist je misschien al. Maar psychologen op de universiteit van Florida wilden graag eens de rollen omdraaien, en onderzoeken wat het effect is van een mannengeur op het drankgedrag van vrouwen. Ze deden hiervoor de test op 103 vrouwen tussen de 21 en de 31 jaar.

Feromoon

De vrouwen kregen bij wijze van test een geurstrip onder hun neus geschoven. Sommige strips waren besprenkeld met water, andere dan weer met een fabrieksvariant van androsteron (een feromoon dat wordt gevonden in het speeksel van roofdieren). Wat bleek: vrouwen die blootgesteld werden aan de androsteron, dronken één tiende meer binnen een tijdspanne van tien minuten, dan de vrouwen die enkel water roken.

De associatie tussen alcohol en seks

Conclusie: een mannelijke seksuele geur zal je meer alcohol doen drinken, door de lange culturele associatie die er ontstaan is tussen alcohol en seks.

Misschien moet je er zelf maar eens op letten bij jullie volgende date!

Bron: famme.nl

Ook leuk:

Partner Content