Deze maandelijkse gewoonte kan je huwelijk redden!

Tijd investeren in je relatie, het is absoluut de moeite waard. Volgens onderzoek blijken gehuwde koppels die tijd maken voor een maandelijkse date – zonder kinderen – minder snel uit elkaar te gaan.

Wetenschappers zagen dat koppels 14 procent minder kans hebben om uit elkaar te gaan als ze zich 1 keer per maand volledig op elkaar richten. En dan bedoelen ze zónder de aanwezigheid van hun kind(eren).

Samenwonende koppels

Gek genoeg toont de studie aan dat deze uitgaansavondjes alleen de kans op een breuk verkleint bij getrouwde koppels. Woon je gewoon samen met je partner? Dan helpt een maandelijkse date niet echt.

Niet duur

Zo’n avondje uit hoeft trouwens niet veel geld te kosten. Je kunt ook thuisblijven (zonder kinderen) en lekker koken, een wandeling maken of spelletjes doen. Het gaat erom dat je samen tijd doorbrengt zonder allerlei afleidingen.

En wat als je wekelijks zou daten?

Als je vaker met z’n tweetjes uitgaat – wekelijks bijvoorbeeld – maakt dat de kans dat je samenblijft niet nóg groter. Natuurlijk is het altijd fijn om vaker tijd te nemen voor elkaar, maar het hoeft echt niet zo intensief.

Haal die veel te drukke agenda’s dus maar boven!

Bron: Libelle.nl – Beeld: Getty Images

Lees ook zeker:

Partner Content