Deze week in Libelle: de resultaten van Libelle’s grote vakantie-enquête

Door De Redactie

2 op de 3 vrouwen hebben op vakantie een fijnere relatie met hun partner en bijna 1 op de 7 twijfelt net op reis aan haar relatie. Dat is één van de opvallende resultaten uit een enquête van het weekblad Libelle, uitgevoerd door onderzoeksbureau GFK Belgium.

Relatietherapeute Rika Ponnet legt uit:

“Relaties kunnen een echt oplaadmoment zijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je relatie. Dat betekent niet dat alles vlekkeloos moet verlopen. Een knallende ruzie tijdens die eerste vakantiedagen is perfect normaal. Het is de uitbarsting van alle opgebouwde stress, spanning en de hoge verwachtingen. Maar zodra die ruzie is uitgeklaard, voelen veel koppels zich extra verbonden. Wat ook helpt: Op vakantie zijn we vaak een betere versie van onszelf. Als alle dagelijkse stress en sleur wegvalt, krijgen we plots de kans om onszelf, onze partner én ons gezin in een nieuw licht te zien.”

“Maar het kan ook anders: als een relatie niet goed loopt en mensen naast elkaar leven, wordt dit op vakantie extra duidelijk. Rika Ponnet: “Plots zijn er geen vluchtroutes meer, zoals het werk, de hobby’s, familie of vrienden. Daardoor kunnen vakanties een bijzonder pijnlijke en eenzame ervaring zijn. Niet voor niets zetten koppels na een vakantie vaker de stap tot relatietherapie of tot scheiden. Sommigen proberen dit uit de weg te gaan door steeds met familie of vrienden op vakantie te gaan. Zo nemen ze hun ‘vluchtroutes’ mee op reis en vermijden ze de confrontatie met hun partner aan te gaan. Beter zou zijn om als koppel toch een aantal dingen aan te pakken.”

Vragen? Relatietherapeute Rika Ponnet geeft graag meer uitleg (0475/68.26.15, info@duetrelatiebemiddeling.be).

Een greep uit de andere resultaten vind je hieronder:

  • 1 op 4 heeft wel eens heimwee naar huis
  • 1 op 7 voelt druk om op vakantie te gaan
  • 1 op 5 alleenstaanden ziet het niet zitten om alleen op reis te gaan

Geef gerust een seintje als je meer info wenst!

Ook lezen:

Partner Content