Dit is het meest ‘ongezonde’ stukje fruit

Door De Redactie

Hoezo, fruit ongezond? Dat klopt niet helemaal natuurlijk. Het zijn de pesticiden die eraan kleven die slecht zijn voor je gezondheid. Zo bevat een aardbei soms een pesticidecocktail van maar liefst 5 verschillende soorten. Dit maakt de aardbei dan ook het meest ‘ongezonde’ stukje fruit van alle fruitsoorten.

We gebruiken veel te vaak pesticiden voor onze gewassen. Volgens Milieugroep PAN (Pesticide Action Network) Europe is het gebruik van bestrijdingsmiddelen in sommige landen zelfs toegenomen in plaats van afgenomen. In landen als Spanje is het gebruik zelfs verdubbeld.

Invloed op ons lichaam

Over de risico’s van de stapeling van deze pesticiden in het lichaam is nog niet veel bekend. Wel zijn onderzoekers steeds meer van mening dat er wel degelijk sprake is van een stapelingseffect in het lichaam bij een veelvuldige dosis pesticiden.

Kies biologisch

Dit betekent natuurlijk niet dat je moet stoppen met het eten van fruit. Als je geen bestrijdingsmiddelen wilt eten kun je het beste biologische groente en fruit kopen. Of eet eens een ananas: deze fruitsoort bevat van alle (niet biologische) fruitsoorten het minst aantal pesticiden.

Bron: Libelle.nl – Beeld: Getty Images

Lees ook zeker:

Partner Content