Getty Images

Goed om weten: dit is hoe zwaar je handtas mag zijn

Door De Redactie

Een portemonnee, sleutels, parfum, een paraplu, tot zelfs een paar schoenen: vrouwen sleuren graag al hun ditjes en datjes mee in hun handtas. Maar is er eigenlijk een maximaal gewicht dat je kunt dragen?

Het ideale gewicht van je handtas

Draag je vaak een schoudertas? Dan mag je hierin slechts tien procent van je gewicht meedragen. En als je graag klachten wilt vermijden, opteer je best voor een tas met een brede band, en verwissel je beter zo nu en dan van schouder.

Heb je een handtas die je niet om je schouder kunt dragen? Dan mag deze niet meer dan 4,5 kilo wegen. Een clutch – een enveloppetasje dat je hoogstwaarschijnlijk enkel voor feestjes bovenhaalt – mag slechts het maximumgewicht van 2,5 kilo bereiken. Dat klinkt weinig, maar door het gewicht van het tasje zelf, een kleine portemonnee en een smartphone, zou je ervan schrikken hoe snel je eraan komt.

En wat met een rugzak?

De meesten denken dat je veel meer in je rugzak mag proppen, maar niets is minder waar: hierin mag je maar twintig procent van je gewicht meenemen. Om alles volgens de regels van de kunst te doen, is het belangrijk dat je deze ook rond je middel vastmaakt.

Zo maak je je tas lichter

Een te zware tas zorgt ervoor dat je gaat ‘doorhangen’, waardoor je een slechte houding en pijnlijke rug krijgt. Hou je dus best aan de richtlijnen en laat je handtas nooit te veel wegen. Zo maak je je tas lichter:

  • Neem enkel het hoogstnodige mee. Laat halflege flesjes water, veel te zware en te grote brillendozen, … thuis.
  • Schaf eventueel een klein portemonneetje aan waar je enkele munten, briefjes en kaarten in kwijt kunt.
  • Scan je klantenkaarten in via een app op je smartphone. Zo bespaar je ook heel wat ruimte.
  • Haal miniformaatjes van schoonheidsproducten in huis. Kies bijvoorbeeld voor parfumstaaltjes in plaats van een grote, zware fles.

Ook goed om weten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content