Drink jij voldoende?

Drink jij voldoende?

Voldoende drinken is van levensbelang; het beschermt je tegen vermoeidheid, zorgt voor een goede conditie van het lichaam en de geest en verzekert een optimale celwerking. Bovendien helpt vocht onze lichaamstemperatuur op peil te houden en afvalstoffen te verwijderen. Wie onvoldoende drinkt, krijgt al snel last van hoofdpijn en raakt sneller vermoeid en geïrriteerd.

Het Europees Agentschap voor Voedselveiligheid raadt een dagelijkse vochtinname aan van 2 tot 2,5L, waarvan minstens 1,5 liter uit drank moet komen. Onze kids hebben zo'n 1,6 liter per dag nodig. Wist je dat je op 1 dag al snel 2 tot 3 liter vocht verliest door transpiratie, urine, uitademing, … en dat slechts 25% van de Belgen ouder dan 15 jaar voldoende drinkt?

Naast al dat drinken, moet je er ook rekening mee houden dat je het vocht moet variëren. Het mixen van thee, koffie en water met frisdranken is geen enkel probleem, want alle dranken samen vertegenwoordigen slechts 14,3% van de dagelijkse energie-inname. 5,7% daarvan is afkomstig van alcoholische dranken, 3,8% van frisdranken en 2,6% van melkdranken.

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)