Eén goeie reden om vandaag chocolade te eten

Heb je zin in een stukje chocolade? Gewoon doen! Volgens een onderzoek van de Universiteit van Columbia verbetert chocolade je geheugen.

De stof flavanol, die onder andere in de lekkernij zit, lijkt goed te zijn tegen leeftijdsgebonden geheugenverlies. Drie maanden lang moesten enkele testpersonen tussen 50 en 69 jaar een speciale mix drinken van een drankje dat rijk was aan de stof. Een controlegroep kreeg een drankje met minder flavanol.

Wat bleek? De eerste groep scoorde beduidend beter bij een geheugentest! Wil dit nu zeggen dat we allemaal massaal veel chocolade moeten beginnen te eten? Natuurlijk niet. Maar als je nog een excuus zocht voor die lekkere praline, leveren wij dat graag aan. Smakelijk!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."