Eén stukje zalm per week

Door De Redactie

Eén keer per week een stukje zalm eten, vermindert het risico op ontstekingsreuma of reumatoïde artritis met de helft. Hop, haast je naar de viswinkel. Het neusje van de zalm ligt op jou te wachten!

Vette vis -zalm, makreel, haring, forel en sardientjes zijn zo’n visjes- heeft het beste effect op het verminderen van het risico op reumatoïde artritis. Je krijgt hetzelfde effect als je wekelijks vier porties magere vis zoals kabeljauw eet.

Reumatoïde artritis is een chronische progressieve gewrichtsaandoening waarbij je last hebt van langdurige gewrichtsontstekingen. Er ontstaan ontstekingen in verschillende gewrichten en vooral de kleinere gewrichten in de handen en de voeten worden getroffen. De ziekte komt drie keer meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Het kan op alle leeftijden optreden maar vooral tussen veertig en vijftig jaar.

Het eten van vettige vis zoals zalm of makreel zou het risico op deze aandoening verminderen. Het zit ‘m in de omega 3-vetzuren die heel erg aanwezig zijn in vette vis. Ook elke week één portie van eender welke vis eten gedurende tien jaar vermindert het risico op reumatoïde artritis met 29 %.
 

Bron: The Daily Mail

 

Partner Content