Getrouwd met een perfectionist? 3x manieren om ermee om te gaan

Door Celine Werner

Getrouwd zijn met een perfectionist heeft zo zijn voordelen: een onaangeroerde woonkamer, een volle tank wanneer hij met jouw wagen gereden heeft of het eten dat altijd op tijd op tafel staat. Maar elk voordeel heeft z’n nadeel, want de hoge verwachtingen van je metgezel kunnen je soms enorm onder druk zetten.

De grens tussen perfectionisme en muggenzifterij is soms heel dun!

Bezint eer ge begint

Zit manlief weer te zeuren over een vlekje op het aanrecht, of een handdoek op de badkamervloer? Probeer hier niet op te reageren, daar komt alleen maar ruzie van. Hiermee verwacht die heus niet dat je het ‘probleem’ komt oplossen, maar dat is nu eenmaal z’n manier om stoom uit te laten.

Het ligt niet aan jou maar aan de perfectionist

Is jouw halve trouwboek overdreven kritisch? Dan kunnen zijn commentaren soms hard aankomen. Probeer je dan vooral te herinneren dat dit vaak niet de bedoeling is, en dat die kritieken soms ontstaan door onzekerheid. Probeer hem dus geregeld een complimentje te geven nadat die iets goed gedaan heeft. Wedden dat hij dit na verloop van tijd ook vaker bij jou doet?

Waar er begrip is, is er liefde

Wanneer je partner nogmaals lastig is omdat je de vaatwasser niet op de juiste manier gevuld hebt, zijn er twee opties: kwaad worden of empathie. Probeer eens te polsen waarom hij het daar zo snel lastig mee heeft. Door op zoek te gaan naar de achterliggende oorzaak, zal er meer begrip zijn, waardoor de liefde weer volop kan openbloeien.

Wie is er de perfectionist in jullie relatie? Of gaan jullie allebei onbezorgd en relaxed door het leven?

Bron: purewow.com

Ook over relaties:

Partner Content