Het nieuwe hippe drankje: kokoswater

Het nieuwe hippe drankje: kokoswater

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bevat weinig calorieën en helpt je afvallen

Water bevat natuurlijk geen calorieën. Voor mensen die niet graag water drinken is er een goed alternatief. Kokoswater bevat veel minder calorieën dan gewone vruchtensappen en het bevat nauwelijks vet. Toch geeft het je lang een vol gevoel. Je kan er dus gerust behoorlijke hoeveelheden van drinken.

Voor een stralende huid

Veel verzorgingsproducten hebben kokosolie of kokosvet als ingrediënt. Dat is normaal omdat je kokosolie kan gebruiken om je huid te reinigen, te verzachten en te hydrateren. Maar ook het drinken van kokoswater doet je huid goed van binnen uit. Het helpt je afvalstoffen af te voeren met een stralende huid als resultaat. Met 250 ml kokoswater krijg je 40 % van je dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen. Dat zorgt voor de aanmaak van collageen, de stof die je huid elastisch en stevig houdt.

Als middeltje tegen een kater

Een beetje te veel gedronken de vorige avond? Probeer dan eens wat kokoswater te drinken om je maag te kalmeren. Met het water vul je snel het verloren vocht en de verloren stoffen weer aan die uitgeplast of uitgespuugd hebt.

Kokoswater helpt de spijsvertering

Door een hoge concentratie vezels helpt het water bij verstopping en vermindert het zure oprispingen en brandend maagzuur.

Het drinken van het water helpt de bloeddruk verlagen

Elektrolyten zijn zouten die zowel in als buiten de lichaamscellen voorkomen. Tussen die zouten moet er een bepaalde balans zijn. Is deze verstoord, dan kan dat de oorzaak zijn van een verhoogde bloeddruk. Kokoswater bevat deze elektrolyten van nature, daarom wordt er aangeraden om ’s morgens wat kokoswater te drinken om de balans van de zouten te bevorderen.

Kokoswater is rijk aan voedingsstoffen

Kokoswater levert veel nuttige mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, sodium en koper. Allemaal mineralen die belangrijk zijn voor je lichaam. Je hebt er voldoende van nodig om je lichaam, organen, hersenen en zenuwstelsel goed te laten functioneren. Een glas kokoswater levert een groot aandeel van de dagelijks bevolen hoeveelheid van die mineralen.

 

 

Lees meer:

Gezond en mooi dankzij ananas

Natuurlijke oliën voor een mooie huid

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)