Het orgasme: leer andere mysterieuze plekjes kennen naast de g-plek

Door Celine Werner

De g-plek ken je ongetwijfeld wel: een uiterst gevoelig inwendig plekje ter hoogte van de voorwand van de vagina. Maar wist je dat een kwart van de vrouwen geen orgasme krijgt van penetratie alleen? Het merendeel heeft hiervoor clitorale stimulatie nodig. 

En toch zijn er nog vele andere plekjes in je vagina die jou kunnen helpen om dat ultieme hoogtepunt te bereiken. Roep je metgezel er even bij, lees het artikel en probeer het samen uit.

De a-plek

Dit is een stukje gevoelig weefsel aan de binnenkant van je vagina. Het bevindt zich in het gebied tussen de blaas en baarmoeder, dieper dus dan de g-plek. De a-spot wordt ook wel de ‘vrouwelijke prostaat‘ genoemd, omdat deze ongeveer op dezelfde plek zit en op dezelfde manier gestimuleerd kan worden.

Hoe je deze vindt? Buig je vinger naar je toe, in een haak, en breng deze in de vagina. Wijs hierbij naar je navel. Als je een sponzig stukje tegenkomt, heb je de g-spot te pakken, ga dan iets dieper.

De u-plek

De u staat voor urethra, oftewel de urinebuis, het gaatje waarlangs je plast. De urethra is langs drie kanten omringd door de clitoris en zwelt op wanneer ze gestimuleerd wordt, waardoor de klier van Bartholin (een slijmklier) voorvocht begint te produceren.

De o-plek

Deze plek zit wat dieper in de vagina, achter de baarmoederhals. Het is een soort sponzig gebied vol met zenuwuiteinden. Door hier met je vinger op te duwen en het een beetje naar jou toe te trekken, stimuleer je deze spot.

Bron: popsugar.co.uk – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content