Ik beken: dit is mijn geheim

Door Rani Merckx

Sofie (29) en haar goed bewaard geheim.

“Ik ben een volwassen vrouw met een verantwoordelijke job. Ik ben zelfverzekerd en echt niet op mijn mondje gevallen. Maar er is iets wat ik niet graag toegeef en wat slechts weinig mensen van me weten: in bepaalde omstandigheden ben ik zo’n angsthaas dat ik liefst van al met mijn duim in mijn mond in een hoekje zou willen kruipen.

Ik ben vooral heel bang in het donker: no way dat ik alleen binnenstap in een donker huis of ‘s avonds iets ga halen in het tuinhuis. In ons huis brandt altijd wel ergens een lichtje, ook ‘s nachts. Als ik alleen thuis ben, zit ik voortdurend te luisteren of ik een verdacht geluid hoor en ben ik echt geen moment gerust.

Toen mijn vriend onlangs een paar dagen weg moest voor zijn werk, ben ik zelfs een paar dagen bij mijn ouders gaan logeren. Voor de gezelligheid, maar toch vooral omdat ik echt niet alleen thuis durfde zijn. En stel je voor dat het die nacht zou gaan stormen… Dan zou ik me helemaal geen raad weten, want ik ben ronduit panisch voor onweer.

Ik ben altijd zo bang geweest, ook als kind al. En in plaats van beter te worden naarmate ik opgroeide, is het alleen maar erger geworden.

Mijn vriend en ik willen dit jaar graag aan kinderen beginnen, en ik wil niets liever, echt waar. Maar als ik eraan denk dat ik op een avond alleen thuis zou zijn met mijn kind… Het houdt me echt tegen. Want ik wil in geen geval een bange mama zijn en mijn angsten overdragen op mijn kind. Maar geen idee hoe ik stoerder en dapperder moet worden…”

Partner Content