©Corbis vrouw op toilet met smartphone

Waarom je je smartphone beter niet meeneemt naar het toilet

We doen het allemaal wel vaker. Die kostbare minuten op het toilet gebruiken om e-mails of Facebook na te kijken. Maar hoe hygiënisch is het eigenlijk om je smartphone te gebruiken op de wc?

Een lading bacteriën

Volgens sommige wetenschappers is je smartphone meenemen naar de wc een zeer vieze gewoonte. Het kan je namelijk blootstellen aan E. Coli en C. Difficile, bacteriën die van nature aanwezig zijn in de darmen. Je loopt zelfs de kans om salmonella op te lopen. Het aanraken van jezelf, de wc-borstel of wc-bril en dan je smartphone zorgt ervoor dat die bacteriën op je gsm komen. Zelfs je smartphone gewoon meenemen naar het toilet, zonder hem aan te raken, zorgt ervoor dat het toestel wordt blootgesteld aan die bacteriën.

De gevarenzones van je toilet

Er zijn enkele specifieke zones in je badkamer of wc waar het aantal bacteriën de lucht ingaat. Natuurlijk het toilet zelf maar ook de deurknop, de kraan, de vloer en de houder van het wc-rolletje zijn de gevaarlijkste bacteriezones.

Toch je smartphone meenemen?

Als je het echt niet kan laten om je smartphone mee te nemen omdat je je anders verveelt, zorg dan dat je met je ene hand het toestel vasthoudt en met je andere hand de rest doet. Dit verlaagt het risico op besmetting.

Maar we mogen niet overdrijven en een panische angst hiervoor ontwikkelen want ziektekiemen zitten overal. Bekijk de bacteriën op je smartphone dan ook in perspectief. Daarenboven is er nog een verschil tussen je toilet thuis en die op een openbare plek zoals een ziekenhuis of een station.
Gezond verstand viert meestal zege!

 

Bron: Metro UK beeld: ©Corbis

Lees ook: applicatie voor toilet, smartphone verstoort nachtrust hygiëne en tandenborstel

 

 

 

Partner Content