Laat je huid stralen

Door De Redactie

Een gezonde, roze huid is niet zo evident als je wat ouder wordt. Het is belangrijk dat je goed reinigt, hydrateert, verzorgt én beschermt! Lees snel onze tips voor een stralende, gezonde huid.

Stap 1: Reinigen

Je huid [LINK_TEXT id=1]is heel erg belangrijk. Alle ontschminkers werken het beste als je ze even inmasseert. Eerst in je handen, en dan op je gezicht. Vertrek van je voorhoofd en daal zachtjes af naar de kin. Ga dan met langzame, cirkelvormige bewegingen naar de slapen en de wangen. Spoel nadien je gezicht af met veel water. Dep je gezicht droog met een zachte handdoek. Het best rond je dit ritueel af met een watje gedrenkt in lotion.

Stap 2: Hydrateren

Ondanks hun verschillende structuur hebben cosmetische producten altijd min of meer dezelfde samenstelling. Het moeilijkste is de juiste [LINK_TEXT id=2] voor jouw huid vinden. Ben je nog jong en heb je een makkelijke huid, dan investeer je beter in een hydraterende crème die je gezichtsplooien verzacht.

Stap 3: Je blik verzorgen

Niet getreurd als je elke morgen opstaat met gezwollen ogen. Er valt wat aan te doen! Zwellingen rond de ogen hebben met een traag werkend lymfatisch systeem te maken, en verdwijnen vanzelf als je een tijdje op bent. Blijf je er last van hebben, slaap dan op een iets hoger kussen.

Stap 4: Jezelf beschermen

De uva-stralen (het grootste deel van de zonnestralen) dringen tot diep in de huid door en zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering, allergieën, bruine vlekjes… Een teveel aan uvb-stralen verhoogt dan weer het risico op huidkanker. Om dit te voorkomen stel je de huid best maar matig en geleidelijk bloot aan de[LINK_TEXT id=3]. Vermijd de zon tussen 12 en 16 uur en bescherm je huid door een hoofddeksel of T-shirt te dragen. Gebruik zonnecrèmes met een hoge factor.

Lees ook:

[LINK_TEXT id=4]

[LINK_TEXT id=5]

Partner Content