Lastige collega(‘s)? Zo kun je zelfs met de meest irritante mensen omgaan

Door Celine Werner

Met de ene persoon heb je meteen een klik, terwijl het met anderen soms iets langer duurt. En soms komt het er zelfs nooit van. Is het zelfs zo erg dat je hem of haar totaal niet kunt uitstaan? Met deze tips van Psychologie Magazine kun je zelfs met de meest irritante mensen omgaan.

Haalt een collega het bloed onder je nagels vandaan? En moet je net uitgerekend met die persoon het vaakst werken? Vervelend is dat!

Tips om met irritante mensen om te gaan

Iemand zijn gedrag proberen te veranderen en onderdrukken, daar waag je je beter enkel aan als je leidinggevende bent, om ruzie’s te vermijden. Het is een beter idee om de persoonlijkheid van een ander te accepteren.

Maak gebruik van iemands gedrag

Je kunt ook gewoon voordeel halen uit net die karaktereigenschappen die je irritant vindt. Zo zal bijvoorbeeld een manusje-van-alles het zeker niet erg vinden om alle verslagen te schrijven, en zal een betweterige collega beter kunnen onderhandelen met andere afdelingen, dan jij.

Win zijn of haar vertrouwen

Meteen je ongenoegen uiten of dadelijk iets van hem of haar gedaan krijgen, kun je pas wanneer je het vertrouwen van deze persoon gewonnen hebt. Doe je dit té snel? Dan zal je collega zich misschien wat aangevallen voelen.

Probeer dat vervelende gedrag te plaatsen

Als deze persoon roddelt over anderen, moet je je daar niet meteen kwaad om maken. Maar ga eerder na waarom die dat juist doen? Misschien vertoont hij of zij dit lastige gedrag om zijn of haar angsten te verhullen of de baas te blijven.

Bron: margriet.nl – Beeld: gettyimages.com

Ook lezen:

Partner Content