Aha: daarom is het zo goed om te lezen voor je gaat slapen

Door Jolien Thieleman

Heerlijk warm ingeduffeld in bed met een boek in de hand: het is niet alleen zálig om je dag zo af te sluiten, maar het biedt ook heel wat voordelen!

Zelfs als je moeilijk tijd kunt vrijmaken om er nog even een boek bij te nemen voor je gaat slapen, is het aangeraden om een paar pagina’s te lezen. Deze drie redenen kunnen je misschien overtuigen:

1. Je valt makkelijker in slaap

Slaapexperten zijn het erover eens: een vaste routine aanhouden voor je gaat slapen, zorgt ervoor dat je sneller zult indommelen. Je brein koppelt zo bepaalde dingen aan bedtijd. Een boek lezen is een perfect voorbeeld: kies voor een rustgevende roman en ga voor een écht papieren boek. Wist je dat een e-reader of een tablet er net voor zorgen dat je moeilijker de slaap zult vatten?

2. Je slaapt dieper

Lezen voor je gaat slapen is de perfecte manier om de dagelijkse bekommernissen los te laten. Je verzet je gedachten, ontspant volledig en kunt stressvrij in slaap vallen. En laat dat nu net erg bevorderlijk zijn voor een diepe slaap!

3. Je voelt je minder eenzaam

Ben je single? Door alleen te slapen in een groot bed, kun je je soms best eenzaam voelen. Lezen is hier een goede remedie tegen: je vergroot je inlevingsvermogen en zit met je gedachten even in een andere wereld, met personages waarmee je je kunt identificeren. Sommigen geven dan ook aan dat ze zich hierdoor minder eenzaam voelen.

Bron: Mustreads – Coverbeeld: iStock

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content