Libelle’s Grote Afslankplan: Ivonna – week 10

Door Sanne De Lee

Afslankambassadrices Ivonna, Nancy, Myra en Fleur gaan tussen januari en juni de strijd met de kilo’s aan, onder begeleiding van Libelle-diëtiste Annelies. Hoe gaat het intussen met Ivonna? Bekijk hier haar fotodagboek van week 10.

Vrijdag 11 maart

IMG_20160311_143219

Koken is altijd al een hobby geweest. Meestal improviseer ik, zoals vandaag! Na een blik in de koelkast neem ik allerlei verschillende soorten groenten -ik tel er negen in totaal- en stoof ze aan met kruiden. De heerlijke geuren lokken de echtgenoot naar de keuken en hij werpt een goedkeurende blik in mijn potten.

Zaterdag 12 maart

IMG_20160312_121717

Vandaag op het menu: vers witloof met gerookte zalm in de oven. Ik maak er een light-versie van: ik stoom het witloof en gebruik olijfolie en magere melk voor de roux. In de namiddag maken de echgenoot en ik nog een stevige wandeling. In eerste instantie om flink wat calorieën te verbranden, maar we belanden uiteindelijk in een knusse brasserie. Voor ik er erg in heb, zitten we aan de pannenkoeken en de wafels. Ai, ai, ai!

Morgen een nieuwe dag, zònder uitschuiver!

Zondag 13 maart

IMG_20160313_135127

Een wok boordevol verse groenten als lunch! Bij de rode ui en asperges komen nog wortel, champignons en courgette.

 

Maandag 14 maart

IMG_20160314_121359

Ik ontdekte een nieuwe manier om bloemkool te eten: geroosterd! Smaakt echt helemaal anders dan ‘gewone’, gekookte bloemkool. Superlekker!

We zijn intussen tien weken ver met het Afslankplan en ik heb al veel geleerd. Ik zou graag nog vijf kilo afvallen, maar eigenlijk gaat het me al lang niet meer om dat getal op de weegschaal. De ‘klik’ die ik in mijn hoofd heb gemaakt, is me veel meer waard. Ik weet nu dat gezond écht wel lukt op lange termijn. Ik ben verbaasd hoe groot mijn motivatie nog steeds is! Af en toe maak ik weleens een uitschuiver, maar dat kan absoluut geen kwaad voor de weegschaal heb ik gemerkt. Integendeel: het is net noodzakelijk om die gezonde levensstijl te blijven volhouden!

 

Beeld: Joost Joossen

Meer weten over Libelle’s Grote Afslankplan?

Partner Content