Maak kennis met Fleur

Libelle’s grote afslankplan: maak kennis met Fleur

Door Sanne De Lee

Myra, Fleur, Nancy en Ivonna hebben allemaal één streefdoel voor ogen: gewicht verliezen in 2016! Libelle zal deze vrouwen hun goed voornemen online opvolgen tot in de zomer van 2016. Vanaf deze week beleef je samen met hen de strijd (en overwinningen!) tegen de kilo’s. Maar eerst even kennismaken! Fleur (29) is verloofd met Mias, mama van Otto (2) en Seppe (6 maanden) en werkt als bediende bij het OCMW.

Typisch Fleur

“Ik denk dat vrienden en familie me kennen als een zachtaardig persoon, met een groot hart én grote honger. (lacht) Verder naai en haak ik graag, en ben ik aan het trainen om de marathon van Berlijn op skeelers te doen.”

Hiervoor mogen ze Fleur altijd wakker maken

“Macaroni met kaas en hesp. Al zeg ik ook nooit nee tegen een goede steak -saignant!- met frietjes en pepersaus!”

Probleemzone?

“Mijn heupen en billen.”

Eetvalkuil

“Snoep, chocolade, koekjes, taart, … Alles wat zoet is, eigenlijk.”

Dieetreden

“Eigenlijk heb ik twee redenen: enerzijds zijn er nog wat zwangerschapskilo’s blijven plakken die ik er maar moeilijk af krijg, en anderzijds wil ik er in september op mijn allerbest uitzien. Dan trouw ik met Mias!”

Doel

-9 kilo

En als dat bereikt is?

“Dan ga ik shoppen! En zéker een shortje en bikini kopen voor deze zomer.”

De Libelle-ervaring tot hier toe

“Ik vind het enorm spannend, dit project! De motivatie is groot, maar ik ben wel bang dat het me niet zal lukken. Ik geef het diëten nogal snel op: de verleiding van lekker, ongezond eten is té groot. Maar misschien vind ik dankzij de steun van de Libelle-lezeressen en de begeleiding van Annelies dit keer wél de motivatie om vol te houden. Ik hoop ook dat ik andere jonge mama’s kan inspireren om mee te doen en dat we samen naar een gezonder leven kunnen.”

Plan van aanpak

“Ik ga twee à drie keer per week sporten, zeker in aanloop naar de marathon. Verder ga ik snoep en frisdrank zoveel mogelijk bannen en me concentreren op gezond eten. En ook: elke dag op de weegschaal staan, zodat ik de evolutie goed kan volgen.”

Beeld: Joost Joossen

Partner Content