Maak kennis met Ivonna

Libelle’s grote afslankplan: maak kennis met Ivonna

Door Sanne De Lee

Myra, Fleur, Nancy en Ivonna hebben allemaal één streefdoel voor ogen: gewicht verliezen in 2016! Libelle zal deze vrouwen hun goed voornemen online opvolgen tot in de zomer van 2016. Vanaf deze week beleef je samen met hen de strijd (en overwinningen!) tegen de kilo’s. Maar eerst even kennismaken! Ivonna (65) is getrouwd met Luc, heeft twee zoons Samuel en Matthias en is gepensioneerd.

Typisch Ivonna

“Als er één ding is dat me echt typeert, dan is het wel dat ik graag babbel. Over mijn zonen en de kleinkinderen, over lekker eten, over alles wat in me opkomt, eigenlijk. Ik ben ook graag in de weer om andere mensen te helpen, smijt me volledig als ik ergens voor ga en ben meer een doener dan een denker.”

Hiervoor mogen ze Ivonna altijd wakker maken

“Te veel om op te noemen. (lacht) Maar als ik moet kiezen, dan ga ik voor steak met champignons.”

Probleemzone?

“Tja, heel mijn ouder wordende lichaam eigenlijk.”

Eetvalkuil

“Mijn man en ik zijn echte levensgenieters: een aperitiefje, een glaasje wijn bij het eten, rijkelijke sausjes, chocolade bij de koffie, …”

Dieetreden

“Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker je op gewicht blijft. Dat kan ik je wel vertellen. Een jaar geleden gebeurde er ook iets dat me emotioneel volledig uit mijn lood sloeg. Ik kwam in een flinke dip terecht en compenseerde mijn verdriet met eten. Véél eten. Daardoor kwam ik flink bij. De confrontatie met mijn ouder wordende lichaam in de spiegel werd met de dag moeilijker. Ik wist wel dat mijn eet- en drinkgewoonten totaal uit de hand waren gelopen, maar zelf had ik de moed niet om daar iets aan te doen. Toen ik de oproep van Libelle zag passeren, twijfelde ik geen moment. Dit was een kans die ik met beide handen moest grijpen!”

Doel

-10 kilo

En als dat bereikt is?

“Dan trommel ik al mijn vriendinnen op om het samen te vieren.”

De Libelle-ervaring tot hier toe

“Nadat ik mijn inschrijvingsmailtje had verstuurd, checkte ik tot tien keer per dag mijn inbox. Zò graag wilde ik dit doen. Toen ik hoorde dat ik erbij was -op mijn verjaardag, nota bene!- kon mijn geluk dus niet op. En tot hier toe bevalt het me. De sfeer in ons groepje van vier is top, we steunen elkaar, geven tips en wijze raad. Ik sta elke dag op met goesting om gezonder te leven. Dat heb ik nog nooit gehad!”

Plan van aanpak

“Mijn motto is: leef dag per dag. En dat ga ik ook bij dit project doen. Niet te veel vooruit kijken, maar elke dag opstaan met de gedachte: ‘Vandaag ga ik niet zondigen.’ En het lukt me tot hier toe beter dan verwacht…”

 

Beeld: Joost Joossen

Partner Content