Kennismaken met Myra

Libelle’s grote afslankplan: maak kennis met Myra

Door Sanne De Lee

Myra, Fleur, Nancy en Ivonna hebben allemaal één streefdoel voor ogen: gewicht verliezen in 2016! Libelle zal deze vrouwen hun goed voornemen online opvolgen tot in de zomer van 2016. Vanaf deze week beleef je samen met hen de strijd (en overwinningen!) tegen de kilo’s. Maar eerst even kennismaken! Myra (37) is mama van Céleste (6) en werkt als inspecteur bij de politie.

Typisch Myra

“Ik ben een flapuit, maar tegelijkertijd heb ik een laag zelfbeeld en ben ik erg onzeker. Een tikje naïef, ook. Verder ben ik heel zorgzaam, gedreven en perfectionistisch. Ik heb graag dat de dingen lopen zoals ik ze in mijn hoofd heb. Maar da’s misschien wel gewoon typisch vrouwelijk. (lacht)”

Hiervoor mogen ze Myra altijd wakker maken

“Sushi!”

Probleemzone?

“Mijn buikje… Alle overtollige kilo’s plakken aan mijn middel.”

Eetvalkuil

“Ik doe aan binge-eating. Omdat ik soms zo uitgehongerd ben, prop ik mezelf vol tot ik niet meer kan. Ik kan dan letterlijk niet stoppen met eten.”

Dieetreden

“Sinds ik in een ploegensysteem werk, vier jaar intussen, kwam ik 8 kilo bij! Met dag-, nacht-, vroege en late diensten door elkaar heb ik geen idee van wanneer ik wat moet eten. Ik ben dus vooral op zoek naar een manier om mijn onregelmatige uren te combineren met een gezonde voedingsstijl. En hopelijk krikt dat mijn zelfbeeld ook weer wat op.”

Doel

-8 kilo

En als dat bereikt is?

“Goh, nog niet over nagedacht, eerlijk gezegd. Ik denk dat ik in de eerste plaats dolgelukkig zal zijn als het me lukt!”

De Libelle-ervaring tot hier toe

“De stap om me in te schrijven voor dit project was eigenlijk niet zo groot. Ik zag de vraag verschijnen op de Facebookpagina van Libelle en zonder nadenken heb ik een mailtje gestuurd. Dat ik er ook uit werd gepikt om mee te doen, was een grote verrassing! Na de eerste fotoshoot probeerde ik vol goede moed alvast op eigen houtje op mijn voeding te letten. Helaas ging dat volledig de mist in. Ik heb dus duidelijk begeleiding nodig. Maar volgens mij is dit een goede formule voor mij: professionele coaching en steun van de drie andere vrouwen. Op moeilijke momenten zal ik zeker contact zoeken met hen én met de Libelle-lezeressen. Hopelijk kunnen we elkaar steunen en de moed geven om vol te houden.”

Myra’s toptip van Libelle-diëtiste Annelies

“Annelies raadde me aan om een eetdagboek bij te houden. Hierdoor ben ik nu constant met eten bezig, maar wél op een positieve manier. Ik leerde van haar ook dat ik zes keer per dag mag eten, iets wat ik nooit eerder heb gedaan. Voordien hongerde ik me uit, om me dan ‘s avonds vol te proppen.”

Beeld: Joost Joossen

Partner Content