Libelle’s grote fitplan: maak kennis met Evi!

Door Karolien Joniaux

Ina, Evi, Chris en Lieve zijn vastberaden om aan hun conditie te werken. Samen met Libelle halen ze 16 weken lang alles uit de kast om fitter de zomer in te gaan. Vanaf deze week volg je hier hun parcours. Maar eerst: even voorstellen!

Evi (30) is verloofd met Steve en mama van Jack (18 maanden). Ze werkt als kleuterjuf.

De aanleiding

Evi: ”De geboorte van Jack verliep niet zoals gepland en dat leverde heel wat bange momenten op. Ik had zo’n angst gepakt dat er iets mis zou gaan met mijn zoontje, dat ik zelf niet meer durfde te slapen. Het gevolg? Voor ik het wist, belandde ik in een burn-out. Mentaal en fysiek was ik op. Na anderhalf jaar sta ik psychisch eindelijk weer sterker in mijn schoenen en ik voel dat ik er klaar voor ben om ook aan mijn lichaam werken. Een gezonde geest in een gezond lichaam, zeggen ze toch altijd? Daarvoor wil ik gaan.”

Het plan

Evi: ”Libelle’s sportarts Guy De Schutter en personal trainer Jochen Jacobs maakten voor mij een plan op maat: de klemtoon ligt op lopen, maar het gaat verder dan dat. Naast een start-to-run-schema dat is aangepast aan mijn conditie heb ik balansoefeningen meegekregen om mijn buik-, bil- en rugspieren te verstevigen zodat ik tijdens het lopen ook een betere houding krijg. En voedingstips maken het plaatje compleet. Een gezonde geest in een gezond lichaam is meer dan flink bewegen (lacht).”

Zo reageerde de omgeving

Evi: ”Eerlijk? Mijn vriend en mijn ouders schoten in de lach toen ik hen over het fitplan vertelde. Ik heb zo vaak goede voornemens, maar of ik die stap wérkelijk zou durven zetten? Dat wilden ze nog wel even zien. Tegelijk waren ze ook een tikkeltje bezorgd. Ik ben pas voor het eerst beginnen werken na de burn-out en we hebben ook een hondje aangeschaft. Het zal al moeilijk genoeg zijn om een nieuw ritme te vinden binnen ons gezin. Daar bovenop nog een trainingsschema is natuurlijk niet niks.”

De Libelle-ervaring tot nu toe

Evi: ”Ik heb al een flinke portie zenuwen achter de rug, moet ik eerlijk toegeven. Toen ik me inschreef, had ik geen idee wat er op mij af zou komen. Alleen al de fotoshoot die Libelle organiseerde voor de aftrap van het project joeg me schrik aan. Totaal onnodig, bleek achteraf. Ook het contact met de sportarts stelde me gerust. Tijdens de fysieke testen was hij streng, maar lief. En ‘vriendelijk gepush’ is net wat ik nodig heb om het onderste uit de kan te halen (lacht).”

Meer lezen over Libelle’s grote fitplan? Klik dan hier.

Partner Content