Maakt mindfulness een beter mens van je?

Door Celine Werner

Mindfulness is een woord dat je steeds vaker hoort. Maar weet je ook wat het is, en wat het voor jou kan betekenen? 

Het draait eigenlijk hoofdzakelijk rond jouw bewustwording: van de ademhaling, de activiteiten die je doet en de wereld rondom je. En het goede nieuws is dat je je er niet alleen kiplekker door zult voelen, je wordt er ook een beter mens van! Deze stelling zuigen we natuurlijk niet uit onze duim, maar ze komt van niemand minder dan Harvard-psychologe Ellen Langer.

Daarom word je er een beter mens van

Meer medeleven

Tijdens zware periodes hebben mensen het moeilijk om met anderen mee te leven, want ze zijn op zulke momenten meer met zichzelf bezig. Maar wie aan mindfulness doet, zal zijn eigen emoties meer de baas zijn, en zal bijgevolg ook meer begrip kunnen tonen voor de gevoelens van een ander.

Een luisterend oor

Je bent een multitasker en je bent daar fier op! Fijn, maar soms ben je zo hard bezig met verschillende zaken, dat iemand die bijvoorbeeld nood heeft aan een babbel, niet jouw volledige aandacht krijgt die hij of zij verdient. Wie bewuster met dingen wilt omspringen, zal dus alles één voor één doen, in plaats van alles tegelijk. Wedden dat de persoon in nood jouw luisterend oor hard zal appreciëren?

Het zonnetje in huis

Van stress word je moe en angstig. Maar hélaas heeft dit niet alleen een effect op jou, maar ook op de omgeving, aangezien je er kwaad en gefrustreerd van wordt. Van mindfulness zal de stress − je raadt het nooit − verminderen, waardoor je snel weer het zonnetje in huis bent.

Bron: healthyway.com – Beeld: gettyimages.be

Nog meer interessante artikels:

Partner Content