Mijn kind slaapt slecht: 3 tips

Door De Redactie

Elke avond discussies net voor bedtijd? En als je kind er dan eindelijk in ligt, komt het er nog minstens drie keer uit? Krisje, mama van woelwater Louis (7), geeft tips.

  • Het motivatiebord
    "Ik heb een groot tekenbord opgehangen in de kamer van Louis. Telkens als hij gaat slapen zonder tv te hebben gekeken of zonder videospelletjes te hebben gespeeld, mag hij er 1 smiley op tekenen. Als het licht in zijn kamertje uit is én blijft, mag hij er 2 smileys op tekenen. En als hij na het instoppen niet meer naar beneden komt 3 smileys. Hoe meer smileys hoe meer leuke dingen in het weekend:  een uurtje extra tv-kijken, een uur langer opblijven…."
  • Melk met
    "Voordat Louis naar bed gaat, maak ik een glas warme melk voor hem met een lepeltje honing. Louis is trouwens ook gek op lindethee met honing. Dat heeft een ontspannend effect."
  • Het anti-stress-popje
    "Samen met mij heeft Louis een zacht stresspopje in elkaar geknutseld. Als ik zie dat hij wat zenuwachtig is, leg ik het popje naast hem op het kussen. Hij kan dan zijn geheimen doorvertellen voordat zij samen in slaap vallen."

Partner Content