Minder snoepen? Verander deze 3 dingen in je keuken

Minder snoepen? Verander deze 3 dingen in je keuken

Op je lijn letten is niet altijd even eenvoudig: lekkere koekjes en andere zoetigheden loeren dikwijls om de hoek. Maar wist je dat enkele makkelijke aanpassingen in je keuken ervoor kunnen zorgen dat je minder snoept?

Eenvoudig maar effectief zijn ze, deze tips! Kleine veranderingen kunnen er volgens gezondheidsblad Santé voor zorgen dat je snackverleidingen moeiteloos weerstaat.

1. Ruim de keuken op

Het is bewezen dat mensen met een rommelige keuken meer snoepen dan mensen bij wie de keuken er spic en span uitziet. Je krijgt voldoening van een opgeruimde ruimte en je bent minder geneigd om ‘m weer vuil te maken.

2. Zien = zin

Deel je koelkast zo in dat je enkel gezonde voeding op ooghoogte ziet. Dat stimuleert je om gezond te eten. Snij bijvoorbeeld groentjes (paprika, worteltjes, komkommer …) en stop ze in doorzichtige bakjes, zodat je altijd iets gezonds in huis hebt om te snacken. Haal ook de koekjespot weg en vervang ‘m door een lekker gevulde fruitschaal. Kleurrijker én beter voor de lijn!

3. Gebruik een kommetje

Toch zin in een tussendoortje? Geen probleem, maar gebruik dan best een schaaltje of kommetje en laat de zak of doos in de keuken staan. Zo hou je de portie beter onder controle en eet je aanzienlijk minder, en daar zul je later sowieso het resultaat van zien op de weegschaal!

Coverbeeld: iStock

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)