Aha: daarom open je ‘s ochtends best meteen je gordijnen

Aha: daarom open je 's ochtends best meteen je gordijnen

Ochtendstond heeft goud in de mond! En dat heeft ook veel te maken met het openen van je gordijnen als je wakker wordt.

Volgens een onderzoek in het wetenschappelijk tijdschrift PLOS One heeft het direct openen van de gordijnen een positief effect op je BMI.

Daglicht

Uit de studie blijkt dat mensen die vroeg in de ochtend worden blootgesteld aan daglicht (zelfs wanneer het bewolkt is), een lager BMI hebben dan mensen waarbij het nog een tijdje donker blijft in de slaapkamer. Hoeveel ze eten, heeft daarbij geen invloed.

Stofwisseling

De reden? Je lichaam activeert de biologische klok van zodra je hersenen daglicht waarnemen. Je stofwisseling wordt dus in gang gezet, wat je gewicht ten goede komt. Volgens de onderzoekers is 20 à 30 minuten daglicht in de ochtend al genoeg om een positief effect op te merken.

Ochtendroutine

Van zo gauw je wekker dus afgaat, open je best de gordijnen om het licht binnen te laten komen. Niet alleen goed voor je BMI, maar ook voor je humeur én je ochtendroutine: je zult die verleidelijke snoozeknop dus niet langer nodig hebben! Wil je meer tips om met het juiste been uit bed te stappen? Je vindt ze in dit artikel.

Bron: Happy in Shape – Beeld: Getty Images

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)