Dankzij deze voeding krijg je een plattere buik

Dankzij deze voeding krijg je een plattere buik


Droom je van een strakkere en plattere buik, maar ben je niet sportief aangelegd? 
Geen zorgen, met deze 5 voedingsmiddelen help je de natuur alvast een handje!

Je begint altijd vol goede moed aan een dagelijkse reeks oefeningen die je een platte buik beloven, maar na een week ben je het gepuf, gezweet en geblaas al meer dan beu. Overkomt jou dat ook? Dan kun je misschien eens proberen om naar je voeding te kijken. De volgende ingrediënten zijn niet alleen lekker en gezond, maar ze helpen je ook om een buikje weg te werken.

Waterkers

Waterkers is een kruidachtige plant die goed voor ons is door de voedzame stoffen die erin zitten. De plant zorgt mee voor een gezonde bloedcirculatie en draagt bij tot een natuurlijke reiniging van je lichaam dankzij de vitamine B1, B2, B11, C en E.

Daarnaast stimuleert waterkers de vertering van vetten en zorgt voor een gezonde spijsvertering. En daar blijft het niet bij. De plant zit boordevol ijzer en kalium, essentiële mineralen die voor een goede zuurstoftransport zorgen, waardoor je meer energie krijgt. Voordelen te over, dus!

Appels

Appels zijn caloriearm, bevatten heel wat voedingsvezels en bestaan voor maar liefst 85 procent uit water! Naast de grote hoeveelheid pectine, een oplosbare vezel die vetten en toxines sneller uit je lichaam verdrijven én de hoeveelheid water, voel je je sneller voldaan waardoor je minder gaat eten.

Pompelmoes

Pompelmoes is rijk aan voedingsvezels en proteïnen en bevat daarnaast weinig calorieën: slechts 45 per 100 gram. Het is het perfecte fruit om je darmflora gezond te houden en het verlaagt je bloedsuikerspiegel, wat eetbuien en hongergevoel voorkomt.

Let wel op: pompelmoes kan de werking en afbraak van bepaalde geneesmiddelen tegenwerken en vertragen. Raadpleeg dus zeker je arts of apotheker als je medicatie neemt.

Rode biet

Rode biet is een wortelgewas en een echt superfood dat heel wat gezondheidsvoordelen bevat. Wist je bijvoorbeeld dat je door het drinken van rodebietensap de cholesterol in je lichaam met dertig procent verlaagt en de hoeveelheid triglyceriden of vetcellen in je bloedbaan zelfs met veertig procent? Magnesium, kalium, vezels, ijzer en fosfor, deze knol heeft het allemaal!

Ananas

Ananas wordt weleens gezien als het ideale fruit om snel af te vallen. De vrucht zit boordevol enzymen, met name bromelaïne, dat proteïnen absorbeert en afbreekt en het lichaam van een grote hoeveelheid oplosbare vezels voorziet. Deze vezels helpen bij het elimineren van giftige stoffen, bevorderen je darmflora en zorgen voor een goede spijsvertering. Ananas werkt ook ideaal als natuurlijke eetlustremmer door de hoeveelheid fructose die het bevat.

Samen slank: we gaan ervoor!

Doe jij al mee aan de Samen Slank-challenge? Meer bewegen, gezonder eten of in het algemeen fitter worden: heel de maand januari moedigen we elkaar aan om onze goede voornemens deze keer écht vol te houden! Twee keer per week ontvang je de Samen Slank-nieuwsbrief in je mailbox en bovendien kun je voor nóg meer motivatie terecht in de Goed in je vel met Libelle-groep. Klik snel hier voor meer informatie over de challenge en schrijf je in!

Hop, naar een platte buik

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)