Praten over seks met je vriendinnen is goed voor je seksleven

Praten over seks met je vriendinnen is goed voor je seksleven

Met je partner praten over wat je wel en niet leuk vindt aan seks is belangrijk, maar wist je dat hierover communiceren met vriendinnen ook bevorderlijk werkt?

Dat blijkt uit een onderzoek op 600 vrouwen, door de International Journal of Sexual Health.

Het onderzoek

Er werd gevraagd naar hoe frequent de vrouwen over seks praten met hun vriendinnen, en wat ze dan juist bespreken. Hieruit bleek dat de dames die er vaker over praten veel gemeen hebben. Zo waren zij meer sexueel ‘bewust’. Ze wisten precies wat hun behoeftes waren, en hoe ze deze konden vervullen.

Praten helpt

Het hier over hebben met je maatjes versterkt de vriendschapsband, en daarnaast maakt het jou alert op je eigen seksleven, en bovendien doe je zo ook de nodige inspiratie op. Dergelijke conversaties kunnen eveneens bepaalde onzekerheden uit de lucht helpen. Maar één ding is overduidelijk: praten over seks met vriendinnen verbetert het seksleven van jou én je partner.

Bron: famme.nl – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)