Redactrice Yasmine gaat voor een plattere buik met de Planking Challenge

De zomer komt eraan. En dat betekent dat we massaal dat laagje wintervet willen wegtrainen. Op sociale media bulkt het dan ook van sportieve en bezwete plaatjes van (soms acrobatische) spieroefeningen. De foto’s zien er altijd veelbelovend uit, maar welk effect heeft zo’n spieroefening challenge nu echt? Onze redactrice Yasmine test het uit! 

No pain, no gain. Dat bikinilijf komt er niet vanzelf. Dus je zal je nu in het zweet moeten werken om die buik en die billen strakker te krijgen tegen de zomer. Wij gaan alvast de uitdaging voor je aan. Redactrice Yasmine testte daarom de Planking Challenge uit. Met planking train je niet enkel je buikspieren, ook je been-, arm- en rugspieren maak je steviger op deze manier. Veel vliegen in één (bezwete) klap dus. Schitterend, toch?

Buikspieren: belangrijker dan je denkt

Je buik- en rugspieren zijn zeer belangrijk. Ze vormen het centrum van je kracht en je gebruikt ze bijna altijd. Van daaruit wordt alles aangestuurd. Als dit spiersysteem niet stabiel en krachtig is, gaat je lichaam dat compenseren, waardoor je andere delen, zoals de rug, extra belast. Door een constante training van je buikspieren voorkom je rug- en gewrichtspijnen.

Let op je voeding

Wil je een platte buik? Dan zul je niet genoeg hebben aan buikspieroefeningen alleen. Hoeveel buikspieren je ook hebt, het vet rond je middel zal niet zomaar verdwijnen. Daarom is evenwichtige en gezonde voeding zeker zo belangrijk. Sporten is dus echt geen vrijgeleide om je helemaal te laten gaan met pizza, frietjes of gebakjes.

 Zo gaat redactrice Yasmine te werk

Yasmine: “Elke dag volg ik trouw mijn schema. De voorbije 2 dagen heb ik 20 seconden planking aangehouden. Vanaf vandaag begin ik aan de 30 seconden. Ik let ondertussen ook op mijn voeding door in mijn drie dagelijkse maaltijden veel te variëren. Ongezonde tussendoortjes vermijd ik. In de plaats opteer ik wel voor gezonde varianten, want je lichaam heeft brandstof nodig. Zo hou ik mijn metabolisme op peil.

En zo ga ik een hele maand door. Ik ben benieuwd naar het effect. Doe jij ook mee?

Bron: http://sport.infonu.nl/

Lees ook:

 

Partner Content