Stappenplan voor zijdezachte voeten

Door De Redactie

Het is weer tijd om onze mooiste sandaaltjes uit de kast te halen. Én dus ook tijd om ervoor te zorgen dat onze voeten gezien mogen worden. Met dit stappenplan maak je komaf met ruwe eeltplekken en droge voeten.

Eelt ontstaat door overmatige druk en wrijving. Die druk en wrijving kunnen het resultaat zijn van onaangepast schoeisel, een teen- of voetafwijking, druk van binnenuit (overgewicht, hielspoor,…), magere voeten of van de aftakeling van het bloedvatensysteem. Onze voeten wapenen zich door een natuurlijke huidlaagverdikking aan te maken, als een soort verdedigingsmechanisme. In de meeste gevallen zijn eeltplekken pijnloos. Maar ze kunnen ook erger worden en barsten, wat wel pijnlijk is.

Met de volgende stappen zorg je ervoor dat je voeten helemaal klaar zijn voor die mooie zomersandaaltjes.

1.      Geef je voeten een voetbadje. Gebruik in het water een speciaal voetenbadproduct. Blijf zo’n 15 tot 20 minuten zitten. Het voetbadje zal ervoor zorgen dat de vereelte huid zachter wordt en makkelijker te verwijderen.

2.      Pak met een speciale voetvijl of puimsteen de ruwe plekjes op je voeten aan. Vergeet de delen onder je voet niet, net als de randen van je voeten en hielen. Haal ook niet teveel eelt weg. Je voeten hebben hun beschermingslaagje nodig.

3.      Als je tevreden bent met het resultaat, droog je voeten dan grondig af. Droog ook je tenen goed, om schimmelvorming te voorkomen.

4.      Wrijf je voeten in met een hydraterende voetencrème. Doe je dit ’s avonds, bedek je voeten dan met katoenen kousen. Zo kan de voetcrème ’s nachts nog uren inwerken terwijl je slaapt. Als je opstaat zouden je voeten al veel zachter en gladder moeten aanvoelen.

 

Hansaplast Foot Expert ontwikkelde een anti-eeltgamma dat je helpt om je voeten eeltvrij te houden. Het gamma bestaat uit een 2-in-1 Peeling en een anti-eeltcrème.

 

 

De 2-in-1 Peeling bevat puimsteenkorreltjes en natuurlijke zoutkorreltjes die je voeten op een milde manier scrubben. Hierdoor worden eelt en dode huidcellen zachtjes verwijderd. Tegelijk werkt de peeling verzorgend door de voedende formule met amandelolie en Urea.
Richtprijs: 5,49 euro

 

 

 

 

 

 

 

 

De anti-eeltcrème van Hansaplast bevat 20% Urea en de gepatenteerde AquaPorin-technologie. Hierdoor verwijdert de crème effectief eelt en worden de voeten intens gehydrateerd.
Richtprijs: 5,99 euro

Partner Content