De tol van thuiswerken: zó hoeft je lijf er niet onder te lijden

De tol van thuiswerken: zó hoeft je lijf er niet onder te lijden
Getty Images

Ben je door de coronacrisis ook al bijna een jaar noodgedwongen aan het thuiswerken? Dan is de kans groot dat je dat voelt in je rug, nek of armen. Gelukkig weet de kinesist raad!

Thuiswerksyndroom

Kinesist Tim Aerts: “Niet iedereen komt door al dat thuiswerk fysiek in de problemen. Of je last krijgt van het thuiswerksyndroom of niet, hangt af van de hoeveelheid stress die je ervaart, zowel fysiek als mentaal. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is niet zozeer je houding, maar wel bewegingsarmoede de allergrootste oorzaak van pijn. Sommige mensen voelen zich net beter sinds ze thuis werken, omdat ze door de vrijgekomen tijd meer zijn gaan bewegen.”

“Onvoldoende beweging bij het thuiswerken is de allergrootste oorzaak van pijn”

4x kwaaltjes bij het thuiswerken

1. Nekpijn

De spieren in je nek voelen door overbelasting strak, verkrampt en pijnlijk aan.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)