Tips om een ziek kind te entertainen

Door De Redactie
Heb je een ziek kind in huis? Dan is de kans groot dat je een aantal dagen verlof neemt om hem of haar te vertroetelen. Maar wat doe je de hele dag om een ziek kind bezig te houden?

Eens het ergste symptomen zoals koorts en overgegeven verdwenen zijn, beginnen zieke kinderen zich al snel te vervelen. Ze mogen niet buiten ravotten, vriendjes kunnen niet op bezoek komen, dus het wordt al gauw saai binnen. Hieronder een aantal tips om zieke kids toch te entertainen:

Foto’s

Heb je kleine kindjes in huis en zijn ze het beu om steeds door datzelfde boek te bladeren? Haal dan de foto-albums boven en laat ze genieten van de familiekiekjes van “vroeger”. Oudere kinderen kan je dan weer betrekken in dat foto-album dat je al maanden wil maken. Sorteer samen de foto’s en laat je kind beslissen waar de foto’s precies moeten komen in het album.

Makkelijke spelletjes

Als de kids ziek zijn is het niet het meest geschikte moment om hen voor uitdagingen te stellen. Dus schotel je bengel geen moeilijke puzzel voor, maar laat hem een puzzel maken die hij al 100 keer gemaakt heeft. Oudere kids kan je maar beter geen ingewikkelde Lego-constructies laten namaken, maar laat hen gewoon improviseren wat ze in elkaar willen stoppen.

Verstoppertje spelen

Verstop doorheen het huis een aantal lievelingsknuffels of -voorwerpen van je kind. Zoek de verstopplekjes niet te ver zodat de kids het leuk vinden om doorheen het huis op zoek te gaan naar hun favoriete spullen.

Frisse lucht

Is het niet te koud buiten en staat er niet te veel wind? En hebben ze geen koorts meer? Probeer dan toch even een luchtje te scheppen buiten. Zorg ervoor dat de kids warm genoeg aangekleed zijn en laat hen even genieten van de frisse lucht. Verandering van omgeving zal hen deugd doen.

Klein cadeautje

Je hebt hier of daar ongetwijfeld nog wel iets kleins liggen om in te pakken. Misschien een videospelletje of een knuffel die je afgelopen kerst toch  niet onder de kerstboom belandde. Pak het cadeautje in. Wedden dat je kleine spruit dolgelukkig zal zijn met het cadeautje?

Televisie kijken

Ja, normaal gezien mag je kind maar een beperkt aantal tijd naar televisie kijken per dag. Maar geef toe, als jij ziek bent doe je ook niets liever dan languit voor de televisie hangen. Dus laat je kind op zieke dagen ook wat meer televisie kijken dan gewoonlijk.

Hou probeer jij je zieke kids toch bezig te houden? Laat het ons even weten in een commentaar onder dit artikel.

Partner Content