Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Toptip van Myra: groene smoothie

Door De Redactie

Het is soms niet makkelijk om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. Myra, één van onze deelnemers van het grote Libelle Afslankplan, gebruikt een slim & eenvoudig trucje: een slowjuicer! Met deze machine maak je een heerlijk groen sapje boordevol vitamines. Dit is één van Myra haar favorieten.

“Om zeker genoeg groentjes per dag te eten, maak ik mezelf soms een groene smoothie na mijn maaltijd. Ik eet 2 sneetjes brood, ijsbergsla, kerstomaatjes en 50 gram kalkoenfilet. Dat vul ik dan aan met mijn wondersmoothie uit de slowjuicer! Hmmmm… Heerlijk!”

Wat heb je nodig?

  • Spinazie
  • Wortel
  • Kurkuma
  • Gember

Ook een lekkere variant waar Myra’s dochtertje dol op is, is een sapje met appel en venkel.

Wat is het verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer?

Een sapcentrifuge bevat een scherpe rasp die met een hoge snelheid ronddraait (tot wel 20.000 toeren per minuut). Hierbij mengt zich zuurstof in het sap, waardoor deze al binnen enkele minuten begint te oxideren. Je herkent dit proces aan de verkleuring en het scheiden van vaste en vloeibare delen in het sap. Een slowjuicer daarentegen perst het sap op een langzame manier waardoor er meer smaak, vitamines en mineralen worden behouden. Het sap zal ook minder snel verkleuren.

Nog een extra tip: maak een grote portie sap in één keer. Je kan deze dan overgieten in verschillende kleine porties en tot wel twee dagen bewaren in de koelkast. Makkelijk & gezond!